to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 24.05.2020

Κοινωνία

Δ. Χριστόπουλος για Β. Δημάκη: Η Σ. Νικολάου θα μας στιγματίσει αν καταφέρει να γίνει ο δήμιος ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας

"Το ότι "ο δήμιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας" που έγραφε στα τέλη του 18ου αιώνα, ο υπερσυντηρητικός πολέμιος της Γαλλικής Επανάστασης, Joseph De Maistre μας θυμίζει σήμερα η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Μας το θυμίζει διότι η ίδια ενσαρκώνει τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας που επιθυμεί"


Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Δημήτρης Χριστόπουλος, επισημαίνοντας πως «Η γγ αντεγκληματικής πολιτικής θα στιγματίσει ανεξίτηλα εμάς και το πολίτευμά μας αν το καταφέρει».

Η ανάρτηση του Δ. Χριστόπουλου στο Facebook:

«"Ο ΔΗΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Έτσι έγραφε στα τέλη του 18ου αιώνα, ο υπερσυντηρητικός πολέμιος της Γαλλικής Επανάστασης, ο Joseph De Maistre για να θυμίζει πόσο σημασία έχει η τιμωρία και η εκδίκηση του κράτους απέναντι στις δοξασίες περί χειραφέτησης που ενέπνευσαν τις μάζες σαν γκρέμισαν τα κάτεργα της Βαστίλης.

O De Maistre θεωρούσε ότι αυτές οι ιδεολογίες θα διαλύσουν την τάξη, την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τους πυλώνες δηλαδή της παραδοσιακής κοινωνίας.

Το ότι "ο δήμιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας" μας θυμίζει σήμερα η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Μας το θυμίζει διότι η ίδια ενσαρκώνει τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας που επιιθυμεί.

Η γγ αντεγκληματικής πολιτικής θα στιγματίσει ανεξίτηλα εμάς και το πολίτευμά μας αν το καταφέρει.

Ο Δημάκης πρέπει να σωθεί. Μας αφορά όλους.

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)