to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 31.03.2014

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: «Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας ο κόσμος της εργασίας»

Συνάντηση της Δ. Χαραλαμπίδου με τη διοίκηση του ΕΚΘ και εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου


«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και στο σχεδιασμό του προγράμματός μας είναι ο κόσμος της εργασίας που έχει χτυπηθεί από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές. Θα επιδιώξουμε, με τη συμμετοχή των εργαζόμενων να σταματήσουμε την αποβιομηχάνιση και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας 31 Μαρτίου με τη διοίκηση του ΕΚΘ.

Στην παρέμβασή της η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνολικό σχέδιο από τα συνδικάτα, που θα απαντά και θα αντιμετωπίζει την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, την τρόικα και το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για τη δραματική αύξηση της ανεργίας η οποία στη Θεσσαλονίκη υπερβαίνει με τα επίσημα στοιχεία το 33% και με τις εκτιμήσεις του ΕΚΘ το 40% - 45%. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση, όπως η ΑΓΝΟ, η ΕΛΒΟ, το ΜΕΤΡΟ, η Coca Cola  και το ΑΠΘ, καθώς και στα ζητήματα που προβάλλονται ενόψει της γενικής απεργίας της 9ης Απριλίου.

Τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ αναφέρθηκαν στην πολυετή συνδικαλιστική δράση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου και από τις τάξεις του Εργατικού Κέντρου, καθώς ξαναβρέθηκε σε ένα οικείο γι’ αυτήν περιβάλλον και της ευχήθηκαν για την εκλογική αναμέτρηση στις περιφερειακές εκλογές.

Νωρίτερα το πρωί, η κ. Χαραλαμπίδου συμμετείχε στη συγκέντρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου έξω από την περιφερειακή διοίκηση στην Αριστοτέλους, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον απεργιακό τους αγώνα για την υπογραφή νέας   επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας και την αποτροπή της επιβολής των ατομικών συμβάσεων για τους 1250 και πλέον εργαζόμενους.

Το απόγευμα της Δευτέρας η υποψήφια περιφερειάρχης και μέλη του σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης και συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις καθώς και τα ζητήματα ασφάλισης και περίθαλψης των ελευθέρων επαγγελματιών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)