to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 14.04.2014

πηγή: alterthess

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: Στην Κεντρική Μακεδονία γκρεμίζουμε το Μνημονιακό κάστρο

Μήνυμα νίκης έστειλε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Χαραλαμπίδου κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών στις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες.


Συγκεκριμένα υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας είναι ο Γ. Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής της παράταξης και μέχρι σήμερα περιφερειακός σύμβουλος. Στην Πιερία στην θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη ορίστηκε ο Στάθης Συμεωνίδης, στην Πέλλα ο Παύλος Κλεσίδης, στην Χαλκιδική ο Λάζαρος Τόσκας, στη Σέρρες ο Σταύρος Παπαϊωάννου, στην Ημαθία ο Σάκης Χειμώνας και στο Κιλκίς ο Λάζαρος Λαζαρίδης.

Η Δ. Χαραλαμπίδου επιτέθηκε στους δύο υποψήφιους Περιφερειάρχες που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία Γ. Ιωαννίδη και Απ. Τζιτζικώστα τονίζοντας ότι ο πρώτος ως βουλευτής έχει ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο και ο Απ. Τζιτζικώστας αποτελέι ένα plan Β πολύ επικίνδυνο για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και γενικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ίδια τόνισε ότι στόχος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας είναι να γκεμιστεί το Μνημονιακό κάστρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η περιφέρεια να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στο πλευρό των πολιτών και θεσμό που θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των Δημοσίων Αγαθών.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εκτίμησε ακόμη ότι η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα είναι πρώτη στον 1ο γύρο των εκλογών και νικητής στον 2ο.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της παράταξης η ίδια επεσήμανε ότι “το ψηφοδέλτιο μας δεν έχει ανθρώπους από μεγάλα τζάκια, μεγαλοτσιφλικάδες, πρώην υπουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες” αλλά ανθρώπους της δουλειάς, πρωταγωνιστές στα κινήματα και νέους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους αγώνες της γενιάς τους.

“ Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι στην Κεντρική Μακεδονία είναι εφικτή η υλοποίηση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης του θεσμού της περιφέρειας, μαζί με τα κινήματα, τους εργαζόμενους και τους αγρότες ένα σχέδιο που θα στηρίζει τα συνεταιριστικά εγχείρηματα, την αειφόρο ανάπτυξη, θα υπερασπίζεται την προστασία του περιβάλλοντος και θα εκμεταλλευτεί όλους τους διαθέσιμους πόρους για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Από την πλευρά των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών αναφέρθηκαν τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιφέρεια με σημαντικότερα αυτά της διαχείρισης των σκουπιδιών, της καταστροφής του περιβάλλοντος όπως στην περίπτωση της Χαλκιδικής και ειδικότερα των Σκουριών, των άθλιων συνθηκών στις οποίες ζει ο αγροτικός κόσμος.

Ειδική αναφορά έγινε στην ηχηρή απουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα από την μέριμνα των προβλημάτων αυτών και όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο Γ. Θεοδωρόπουλος ο νύν περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας δεν έχει απαντήσει σε κανένα ζήτημα απο αυτά που του τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπως της ιδιωτικοποίησης του νερού, των εξορύξεων χρυσού, του κλεισίματος της ΕΡΤ3, του ξεπουλήματος των δημοσίων δρόμων αλλά και την κατασκευή πρόσθετων διοδίων.

Η Δ. Χαραλαμπίδου δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και αναφερόμενη στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική δήλωσε ότι αντίστοιχα σχέδια ετοιμάζονται και στην Σέρρες αποκαλύπτοντας ότι ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών με τον Απ. Τζιτζικώστα έχει δώσει την άδεια για να προχωρήσουν έργα εξορύξεων χρυσού και στο Χαροπό Σερρών....Οι εξορύξεις χρυσού όπως αυτές που επιχειρούνται στον Κάκαβο της Χαλκιδικής θα επεκταθούν σύμφωνα με τον Λ. Τόσκα, που εδω και χρόνια αποτελεί ενεργό μέλος του κινήματος της Χαλκιδικής, σε τουλάχιστον 15 περιοχές της Ελλάδας.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές που δημιούργησε στις καλλιέργιες το χαλάζι αναφέρθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π. Κελεσίδης ενώ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Λ. Λαζαρίδης  ανέδειξε τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονικής πολιτικής στη ζωή των νέων ανθρώπων.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης  έκανε μνεία στο κίνημα των εκπαιδευτικών αλλά και σε αυτό των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη κοινωνική εκτίμηση στην Πιερία δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα είναι η μοναδική ελπίδα για την Περιφέρεια. Τέλος ο Σ. Παπαϊωάννου, υποψήφιος αντιπεριφερειαχης Σερρών δήλωσε ότι στόχος των εκλογών είναι “εκτός από τις ψήφους να κερδίσουμε τις ψυχές των πολιτών”

Να αναφερθεί ότι μαζί με τους υποψήφιος αντιπεριφερειάρχς ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρώτων 43 υποψηφίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)