to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:05 | 08.04.2013

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου στη συνέλευση του ΟΚΑΝΑ: "Αγώνας κατά της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους"

Παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου στην συνέλευση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης


Στην συνέλευση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Α΄ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Τα κτίρια διοίκησης του ΟΚΑΝΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εδώ και 21 μέρες τελούν υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην απαξίωση του Οργανισμού και τις παράλογες απαιτήσεις του Υπουργείου.

Απευθυνόμενη στην συνέλευση η βουλευτής εξέφρασε την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στα δίκαια αιτήματά τους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Οργανισμός και εργαζόμενοι και παρουσίασε την ερώτηση που κατέθεσαν 41 βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα.

Στην παρέμβασή της δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο αγώνας που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ είναι αγώνας κατά της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους, ενάντια στις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού που με τις αντιδραστικές πολιτικές τους ρίχνουν στον Καιάδα της κοινωνικής περιθωριοποίησης όλο και περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες όπως οι τοξικοεξαρτημένοι. Η υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ είναι πρωτοφανής και σε τέτοιο σημείο φτάνει που ο Οργανισμός δεν μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις άμεσες λειτουργικές του ανάγκες, με κίνδυνο να αφήσει στον δρόμο 8.500 θεραπευόμενους και 3.500 εξαρτημένους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής. Η υποκρισία της πολιτείας είναι τέτοια που την μία στιγμή ψηφίζει τον νέο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, μεταφέροντας, και σωστά, το βάρος στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών από την καταστολή στην πρόληψη και την αποκατάσταση και την αμέσως επόμενη στιγμή υποχρηματοδοτεί και κλείνει τους φορείς που καλούνται να την υλοποιήσουν.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού που παρά τις αντίξοες συνθήκες ανταπεξέρχονται με συνέπεια και αυτοθυσία στις απαιτήσεις της δουλειάς τους, έρχονται αντιμέτωποι με την παρανοϊκή απόφαση της πολιτείας να καταργήσει αναδρομικά την συλλογική τους σύμβαση και να απαιτεί από αυτούς χρήματα που έχουν δουλέψει από το 1999.

Εγώ θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εργαζομένων και να τους διαβεβαιώσω ότι ο κομματικός μας φορέας θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ και για τις πολύμορφες δράσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και να τους καλέσω να τις μεταφέρουν σε ολόκληρη την πόλη και για την πρωτοβουλία που πήραν να συνδεθούν με τον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στην εξάρτηση και την ψυχική υγεία καθιστώντας την κατάληψη της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ κέντρο αγώνα για όλους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους κλάδους. Σας καλούμε να συντονίσετε τον αγώνα σας και με τα υπόλοιπα σωματεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ώστε η οργή των εργαζομένων να μετατραπεί σε ποτάμι που θα πνίξει την μνημονιακή βαρβαρότητα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)