to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 15.05.2014

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: «Σήμερα γιορτάζουμε, την Κυριακή τους ανατρέπουμε»

Ιστορικό ραντεβού για τη ανατροπή, χαρακτήρισε τις κάλπες στις 18 και 25 Μαΐου, η υπ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Χαραλαμπίδου στην ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαίου.


Ιστορικό ραντεβού για τη μεγάλη ανατροπή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τις κάλπες στις 18 και 25 Μαΐου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαίου στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να σας κλείσω από τώρα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα. Ένα ιστορικό ραντεβού, γιατί η Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία θα βρίσκεται για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, διεκδικώντας την μεγάλη ανατροπή. Σήμερα γιορτάζουμε στις 18 και στις 25 τους ανατρέπουμε. Και για τις επόμενες 90 ώρες σας καλώ να ξεχυθούμε ώστε το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής να φτάσει σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι της Περιφέρειας», τόνισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Αναφερόμενη στη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας επέκρινε τον κ. Τζιτζικώστα για επικοινωνιακά τεχνάσματα και εφαρμογή όλων των μνημονιακών πολιτικών.

«Ο κ. Τζιτζικώστας ονόμασε την παράταξή του Αλληλεγγύη. Για εμάς η αλληλεγγύη, είναι μία λέξη ιερή. Αλληλεγγύη δείχνουμε στα θύματα της κρίσης, σε αυτούς που απολύσατε, σε αυτούς που αγωνίζονται για τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα, σε αυτούς που στείλατε τα ΜΑΤ στην Ευκαρπία. Αλληλεγγύη κύριε Τζιτζικώστα δεν είναι μία λέξη, να την βάλουμε στον τίτλο και να πάρουμε ψήφους. Αλληλεγγύη είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, είναι το κίνημα αλληλεγγύης στις Σκουριές, που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή όλη η Κεντρική Μακεδονία.  Όσοι θέλουν να αποπολιτικοποιήσουν αυτή τη μάχη, λένε πως δεν ψηφίζουμε πολιτικά, αλλά με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν υπάρχει πιο αυτοδιοικητικό αίτημα από το να φύγουν τα μνημόνια και ο “Καλλικράτης”».

Αναφερόμενη στο πολιτικό δίλημμα των εκλογών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε ότι,  «είναι ή διατήρηση της σημερινής κατάστασης ή ανατροπή, μνημονιακός Περιφερειάρχης ή Περιφερειάρχης που θα έχει στο επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, εκλεκτοί της τρόικας και της συγκυβέρνησης ή Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα».

Η κ. Χαραλαμπίδου κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τη διοίκηση της Περιφέρειας για την εκτόξευση της ανεργίας, τη μη δημιουργία θέσεων εργασίας, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, την κατασκευή διοδίων, για την καταστροφή των ανθρώπων και τους περιβάλλοντος στις Σκουριές, το μαύρο στην ΕΡΤ3, την ιδιωτικοποίηση νερού, λιμανιού, αεροδρομίου, σιδηρόδρομου κ.α. τονίζοντας ότι η διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης στο λιμάνι σηματοδοτεί  την σημασία που δίνει η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την πόλη και ολόκληρη την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

«Για εμάς αυτός ο αγώνας, είναι αγώνας για όλη τη χώρα. Γιατί είναι ένα δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και της υποτέλειας, στην κυβέρνηση που κυβερνάει πια χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.  

Το διεκδικούν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα, στην ΕΛΒΟ, στην ΑΓΝΟ, στο Λιμάνι, στα εργοστάσια που βάζουν λουκέτο. Το διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που πληρώνουν το χρέος με τις δουλειές τους. Τα νέα παιδιά που φεύγουν μετανάστες. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες που βάζουν λουκέτο, που ζουν με την αγωνία των χρεών. Οι αγρότες σε Πέλλα, Σέρρες και Κιλκίς, πάνω στα μπλόκα των τρακτέρ, οι αγρότες που θέλουν να παράγουν σ' αυτόν τον τόπο.

Το διεκδικούν οι ηρωικοί κάτοικοι της Χαλκιδικής. Η Θεσσαλονίκη, που παλεύει για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στο νερό. Η Θεσσαλονίκη που αγωνίζεται ενάντια στο φαραωνικό ΣΜΑ, ενάντια στο ξεπούλημα των πρώην στρατοπέδων. Η Πιερία που πολιορκείται από τα διόδια και αντιστέκεται. Η Ημαθία που παλεύει απέναντι στις πολυεθνικές της ενέργειας και των αιολικών πάρκων. Το διεκδικούμε όλοι όσοι είμαστε μαζί στους αγώνες για την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή.

Από τους κόπους και τους αγώνες αυτού του λαού, που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό, που δεν βολεύεται παρά μόνο στο δίκιο, αντλούμε την πείρα, το πείσμα και την σιγουριά μας», κατέληξε η κ. Χαραλαμπίδου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Βίτσας ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έντρομη ξανασερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό για να ξανασπείρει το φόβο. Στις 18 και 25 του Μάη ψηφίζουμε για τη ζωή μας για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο. Μην έχετε αμφιβολία, ο τρόμος τους το δείχνει, θα νικήσουμε».

Η Δ. Χαραλαμπίδου κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες από τις 7 περιφερειακές ενότητες και όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, που χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που κατέκλυσε την αποθήκη Γ΄ του λιμανιού.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συναυλία με τη συμμετοχή του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, του Χρήστου Μητρέντζη, καθώς και πολλούς γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς της Θεσσαλονίκης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)