to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:31 | 08.05.2014

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: Εγκληματούν σε βάρος της υγείας του λαού

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο επισκέφτηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου


Ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αλλά και χωρίς μαστογράφο στο γυναικολογικό τμήμα,  που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καταγράφονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα των Βαλκανίων.

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο επισκέφτηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής κλιμακίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Μάκη Γκίγκα, Θεόδωρο Κωνσταντινίδη και Χριστίνα Σουλτανίδου.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. Περιέγραψαν δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά, κυρίως ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας σοβαρά ιατρικά περιστατικά καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να νοσηλευτούν. 

Στο γυναικολογικό τμήμα δεν υπάρχει ο απαραίτητος μαστογράφος, ενώ το παιδοογκολογικό τμήμα δε διαθέτει τα απαραίτητα ειδικά μηχανήματα. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, ακόμη και σε υλικά χειρουργείου και σεντόνια στους θαλάμους.

Παράλληλα, στο μαιευτικό αυξήθηκε σημαντικά το κόστος για τον τοκετό στα 900 ευρώ και στις καισαρικές επεμβάσεις στα 1.200 ευρώ.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο εργάζονται σήμερα 2.500 άτομα, επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, για την κάλυψη 1.000 κλινών με μέση πληρότητα 80%, ενώ στις εφημερίες προσέρχονται περισσότερα από 1.000 άτομα και καθημερινά βρίσκονται στους χώρους του νοσοκομείου περίπου 10.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι στο Ιπποκράτειο έχουν δοθεί σε εργολαβικές εταιρίες η φύλαξη, η καθαριότητα και μέρος της σίτισης.

«Επιλέξαμε να επισκεφτούμε το μεγαλύτερο και ιστορικότερο νοσοκομείο το οποίο αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

Ο χώρος της υγείας, το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, χτυπιέται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές. Η Υγεία όμως δεν είναι εμπόρευμα, δεν μπορεί να χρεώνεται ο ανασφάλιστος με εισιτήριο για την είσοδο στο νοσοκομείο, ούτε η σύνταξη να μην φτάνει για την αγορά φαρμάκων. Για τους εργαζόμενους είμαστε αντίθετοι με την αξιολόγηση που μόνο στόχο έχει να βρεθεί το 15% των απολύσεων που έχει επιβάλει η τρόικα», δήλωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)