to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 19.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Χαραλαμπίδου: Δείγμα γραφής της κυβέρνησης το ν/σ για την ανακούφιση των ΑμεΑ

Το νομοσχέδιο για τα μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ συμπυκνώνει την εντολή που έχει αυτή η κυβέρνηση πως πρέπει να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» τέθηκε σε διαβούλευση και θα κατατεθεί στη βουλή αφότου πάρει την τελική του μορφή ενσωματώνοντας παρατηρήσεις και σχόλια από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απλοποιεί την διαδικασία πιστοποίησης, καταργεί το παράβολο για την διαδικασία αυτή, ενώ επιλύει συνταξιοδοτικά προβλήματα πολλών κατηγοριών εργαζομένων ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου. «Αποτελεί δείγμα αυτής της κυβέρνησης ότι έχει και τη θέληση και τη διάθεση να ανατρέψει όλα τα ζητήματα που έχουν επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων στα χρόνια των μνημονίων» υπογράμμισε.

Δίνει τη δυνατότητα ακόμη στους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που δεν είχαν δικαίωμα σύνταξης λόγω των οφειλών που είχαν προς το ταμείο, να συμψηφιστεί η καταβολή της σύνταξης και να δοθεί δυνατότητα παρακράτησης για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Με αυτό το νομοσχέδιο σιγά σιγά ξηλώνονται μια σειρά από μνημονιακές ρυθμίσεις που όχι μόνο έπληξαν τα άτομα με αναπηρία και ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά επιλύει και άλλα συνταξιοδοτικά ζητήματα, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)