to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 03.11.2017

Πολιτική

Δ. Γάκης: «Το πρόγραμμά μας για την έξοδο από την κρίση ακυρώνει κάθε συζήτηση για νέα μνημόνια και επιτροπείες»

Για τη δυναμική ανάπτυξης και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, μίλησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στη συζήτηση για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2018 στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου στην τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2018 και επεσήμανε τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων και κοινωνικών προκλήσεων της εποχής μας, όπως είναι ειδικά για τα νησιά το προσφυγικό, και τη συνέπεια με την οποία ακολουθείται η πορεία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. «Σύμφωνα με όλους τους δείκτες θα υπάρξει ανάπτυξη και το 2017 και το 2018. Το αποδεικνύουν τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που συνεχώς βελτιώνονται και τα ουσιαστικά μεταρρυθμιστικά βήματα που μας οδηγούν σταθερά στην έξοδο από την κρίση. Με αυτή την πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των ρεαλιστικών στόχων που είχαμε θέσει για το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 - το οποίο έχει επιτευχθεί - μας δίνεται σήμερα τη δυνατότητα να στηρίξουμε με μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης τις πιο ασθενείς ομάδες του πληθυσμού. Μέτρα, για τα οποία υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς. Να προχωρήσουμε δηλαδή στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

Ο Δημήτρης Γάκης μίλησε για την αλήθεια των αριθμών του Προϋπολογισμού 2018, όπως είναι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τις εντυπώσεις που επιχείρησε να δημιουργήσει η ΝΔ για το νησιωτικό ΦΠΑ. «Τα νησιά μας, δεν αποτελούν χώρο επικοινωνιακής πολιτικής. Η εικόνα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε με τον αριθμό «32» που αναφέρετε για τα μικρά νησιά, θέλει με άκομψο τρόπο να μας απομακρύνει – γιατί δεν έχετε ρεαλιστική πρόταση – από μια ουσιαστική συζήτηση για τη νησιωτική οικονομία, που συμπεριλαμβάνει και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ειδικά για το νησιωτικό ΦΠΑ, δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη, για να πάρει μια παράταση, τουλάχιστον μέχρι που να βγούμε από τα μνημόνια. Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα στην πορεία εξόδου που έχουμε καθορίσει, με σχέδιο που θα στηρίξει την έξοδό μας στις αγορές. Είμαι σίγουρος ότι με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, όλα όσα έχουμε δεσμευτεί θα αποτυπωθούν με σαφήνεια και με αναπτυξιακό, αλλά και με κοινωνικό πρόσημο. Δείξαμε αντοχή σε δυσμενείς εξελίξεις καθώς και αβεβαιότητες που έχουν σχέση με το παγκόσμιο περιβάλλον. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις των καιρών όπως είναι το προσφυγικό πρόβλημα και με το άνοιγμα στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, όπως είναι για παράδειγμα τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, προχωράμε με σταθερά βήματα σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Με δράσεις εξωστρέφειας, με έμφαση στην καινοτομία, με στόχο τη μείωση περιφερειακών ανισοτήτων και κυρίως, με στόχο την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας», είπε ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)