to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 10.10.2016

Πολιτική

Δ. Γάκης: Ήρθε η ώρα ο κόσμος να μάθει για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά

Για τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, τη συζήτηση για το χρέος και το νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.


«Στη Bουλή έχουν γίνει πολλές συζητήσεις ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αυτό τέρας το απόστημα πρέπει να σπάσει, πρέπει τα άτομα και οι οικογένειες και τα κόμματα που το έχουν εκθρέψει να λογοδοτήσουν παράλληλα{...}  ο πολίτης θέλει να δει πράξεις που να δικαιώνει το αίσθημα δικαιοσύνης», τόνισε o Δ. Γάκης.

Παράλληλα ο κ. Γάκης υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο δικαιοσύνης που είναι καθοριστικός παράγοντας και εκεί έχουμε καινούργια δεδομένα από την Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ. «Σήμερα πάμε πιο πέρα ο κόσμος θέλει να δει χειροπιαστά πράγματα και στη δημόσια διοίκηση στην οποία υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε πολίτη- τον πολιτικό και τη δημόσια διοίκηση που δεν είναι καλή» ανέφερε.

Ο κ. Γάκης μάλιστα εκτίμησε πως η πολιτική συμπεριφορά των πολιτών δείχνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής η οποία θα μετατραπεί σε στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά κανάλια, είπε πως είναι μια μικρογραφία των κεντρικών, ενώ υπογράμμισε πως και σε αυτά υπάρχει μια προβολή συγκεκριμένων προσώπων «έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα ΜΜΕ τίποτα δεν είναι υγιές λειτουργούν με ελλείψεις, ενώ οι εφημερίδες είναι σε κατάσταση κλείνω δεν κλείνω».

Τέλος, σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση είμαστε σε μια δύσκολή φάση το ΔΝΤ έχει απαιτήσεις, η ΕΕ από την άλλη δεν θέλει να περικόψει το χρέος, άρα είμαστε σε μια  φάση ποιος από τους δύο θα επικρατήσει. «Νομίζω πως η ΕΕ πρέπει να βρει λύση για το πώς θα διαχειριστεί το χρέος, χωρίς να επικρατήσουν ακραίες λογικές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)