to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 18.10.2017

πηγή: stokokkino

Πολιτική

Δ. Γάκης: «Η ‘Οδύσσεια’ των 67 εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου Ρόδου τελείωσε»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μιλάει Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου αναφορικά με την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ για την επαναπρόσληψη 67 εργαζομένων που δικαιώθηκαν δικαστικά και επιστρέφουν στην επιχείρηση, με βάση το νόμο για το θεσμικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.


Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου, δήλωσε Στο Κόκκινο Ρόδου ότι πρόκειται για μία ανέλπιστη εξέλιξη και "αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα".

«Ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στις Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιαλυσού και Αρχαγγέλου, ικανοποιήθηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που μια πολύχρονη κοινοβουλευτική προσπάθεια, για την οποία μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ έχουμε αγωνιστεί με επιμονή, με επιχειρήματα και με συνέπεια, βρίσκει την τελική δικαίωσή της.
Ήταν ένας αγώνας δύσκολος και μακρόχρονος, γι’ αυτό και ήταν όμορφος. Λίγοι τον πίστεψαν αλλά τον πίστεψαν πολύ ισχυρά. Ο Λευτέρης και τ’ άλλα παιδιά, θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι όχι γιατί θα επαναπροσληφθούν, αλλά κυρίως γιατί επιβεβαιώθηκε η πίστη τους στο δίκαιο. Μαζί τους νιώθω και εγώ λίγη από την περηφάνια τους. Εξήντα επτά (67) άνθρωποι, που ως εργαζόμενοι συνέβαλαν στην αποτελεσματική λειτουργία των ΔΕΥΑ στη Ρόδο, βλέπουν την «Οδύσσειά» τους να φτάνει σε αίσιο τέλος. Εξήντα επτά οικογένειες ανακουφίζονται από τη λύση που δόθηκε".

"Σήμερα, μετατρέπεται σε πράξη μια σημαντική ρύθμιση ενός νόμου που εκσυγχρονίζει τις ΔΕΥΑ, δημιουργώντας νέες δυνατότητες στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο των ΟΤΑ για τη χώρα. Στο παραπάνω πλαίσιο, με την επαναπρόσληψη των 67 εργαζομένων, η ΔΕΥΑ Ρόδου, ενισχύεται με έμπειρο προσωπικό για να προσφέρει - από καλύτερη θέση - ποιοτικές υπηρεσίες, βοηθώντας παράλληλα το Δήμο Ρόδου να είναι πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός στο έργο του απέναντι στη Ροδιακή κοινωνία.

"Θα ήθελα με την ευκαιρία, να σημειώσω τη σημασία της συλλογικής στήριξης που είχε αυτή η θεσμική παρέμβαση και να ευχαριστήσω όλους τους Δωδεκανήσιους βουλευτές που πίστεψαν στον αγώνα αυτό, με εμπιστεύθηκαν και συνέβαλαν στη θετική ολοκλήρωση του προς όφελος των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΡ και της Ροδιακής κοινωνίας. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω τη σημαντική συμβολή του Δήμου Ρόδου και των διοικήσεων της ΔΕΥΑΡ στη θετική έμβαση του ζητήματος.
Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω τη συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις τοπικές και περιφερειακές προκλήσεις, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά ένα νέο τοπικο-αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο, που στοχεύει στη θεσμική και υλικοτεχνική στήριξη των λιγότερο ευνοημένων νησιωτικών περιοχών.»

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)