to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 14.07.2021

Πολιτική

Δ. Αυγέρη: Το πολιτικό φιάσκο της ΝΔ αποτυπώθηκε στην εικόνα ταραχής του άρον-άρον επιστρατευμένου κ. Γεραπετρίτη

Στην ομιλία της στη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων: «έχει ενδιαφέρον και σημασία να συζητήσουμε, το αποτύπωμα που αφήνουν οι τριτοκοσμικές μεθοδεύσεις της ΝΔ»


Αναλυτικά η τοποθέτηση της:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα πρέπει κάποιος να είναι ιδιαίτερα ευρηματικός για να μπορέσει να αποτυπώσει σε λέξεις το πολιτικό φιάσκο της ΝΔ που κορυφώνεται σήμερα σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα. Αν και βέβαια αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην εικόνα ταραχής κατά την ομιλία του Υπουργού Επικρατείας, του κ. Γεραπετρίτη.

Όποια, όμως, λέξη κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, η απαξία θα είναι ίδια.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβουμε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σ’ αυτό το φιάσκο.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο. Ποτέ δεν υπήρξε, και η ΝΔ ήξερε εξ αρχής ότι δεν υπήρχε. Και λίγο-πολύ το παραδέχτηκε στο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που, ωστόσο, υπήρχε και υπάρχει είναι, πρώτον, ο ρεβανισμός της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφενός έβγαλε τη χώρα απ’ τα μνημόνια, αφετέρου έβαλε φρένο στο πολύ κακό συνήθειο μιας παρασιτικής ολιγαρχίας και των πελατών της να αρπάζουν απ’ όπου κι όποιον μπορούν.

Κι αυτό που επίσης υπήρχε και υπάρχει είναι  τα γραμμάτια της ΝΔ στους καναλάρχες, τους ολιγάρχες, οι οποίοι την στήριξαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν. Τα γραμμάτια σε αυτούς που επιθυμούν την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που τους υποχρέωσε ως υπουργός να έχουν νόμιμες τηλεοπτικές άδειες κι όχι να λυμαίνονται τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Έτσι, στην ίδια λογική με την άλλη προανακριτική, όπου επιχειρήθηκε η συγκάλυψη ποινικών και πολιτικών ευθυνών για το υπερ-σκάνδαλο Novartis, για άλλη μια φορά η ΝΔ κατασκεύασε μια κατηγορία εναντίον πρώην υπουργού και στελέχους μας. Εν προκειμένω, επινόησε μια δήθεν δωροληψία εκ μέρους του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εν συνεχεία, ακολούθησε την τυπική νεοδημοκρατική διαδικασία: θηριώδης προπαγάνδα, δολοφονίες χαρακτήρων, αποκλεισμός μαρτύρων, αντιθεσμικές μεθοδεύσεις, αντιστροφή των όρων, υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, πρόκληση ηθικού πανικού στην κοινωνία.

Η ΝΔ το πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει στην επικαιρότητα μια ανύπαρκτη υπόθεση.

Δεν φάνηκε να έχει δισταγμούς. Έπληξε καίρια το θεσμικό κύρος της Βουλής, η οποία σύρθηκε σε άλλη μια προανακριτική ιδιοκτησίας Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για να διατηρηθεί ζωντανό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Κι όταν πια με τίποτα δεν κατάφερε η ΝΔ να στοιχειοθετήσει κατηγορητήριο από τις καταθέσεις των μαρτύρων, έληξε άρον-άρον αυτή την παραπολιτική της παρωδία, κάνοντας λόγο για «παράβαση καθήκοντος» του Παππά.

Και μ’ αυτήν την κατηγορία- που η ΝΔ την ορίζει παράβαση καθήκοντος, όπως της υποδεικνύουν οι νταβατζήδες που κάποτε τους είχε απέναντι κύριε Ρουσόπουλε- θέλουν όλοι μαζί να φτάσουν το Νίκο Παππά μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο.

Το ό,τι, βεβαίως, εννοούν ως παράβαση καθήκοντος αυτά που κατάφερε ο Νίκος Παππάς - ΚΑΙ έσοδα να φέρει στο ελληνικό δημόσιο, ΚΑΙ κανόνες να βάλει στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ΚΑΙ να διαφυλάξει και να ενισχύσει τις θέσεις εργασίας- τελικά μας δείχνει τί θεωρεί καθήκον της η ΝΔ.

Θεωρεί καθήκον της την εξάρτηση από διαπλεκόμενα συμφέροντα, την ιδιοκτησιακή αντίληψη των θεσμών και του κράτους, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό στην άσκηση της εξουσίας, τον ρεβανσισμό κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προκαλεί θλίψη η προσπάθεια των συναδέλφων της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κάνουν σήμερα το μαύρο-άσπρο. Προκαλεί θλίψη και απογοήτευση η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μπας και διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το πρωτοφανές φιάσκο στην ανύπαρκτη υπόθεση Παππά. Αγγαρεία κάνετε σήμερα, κυρίες και κύριοι της ΝΔ. Όπως θα έλεγε κι ένας παλιός υπουργός σας, «Ποινή εκτίετε!». Και αυτό φαίνεται και στις παρουσίες σας και στον τρόπο με τον οποίο τοποθετηθήκατε κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας.

Αν, όμως, κάτι έχει ενδιαφέρον και σημασία να συζητήσουμε, είναι το αποτύπωμα που αφήνουν οι τριτοκοσμικές μεθοδεύσεις της ΝΔ. Τα έργα και οι ημέρες της πάνω στον δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας.

Όλα όσα χαρακτηρίζουν τις δύο κάλπικες προανακριτικές που έστησε η ΝΔ, δεν είναι διαφορετικά από όσα χαρακτηρίζουν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης, που ματαίως προσπαθεί να πείσει πως έχει τον έλεγχο των εξελίξεων και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αν έχει κάτι η ΝΔ, αυτό είναι ένα τεράστιο χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων που βαραίνει τα ταμεία του κράτους και τις τσέπες των πολιτών.

Έχει, επίσης, έναν αρχηγό που νομίζει ότι είναι μονάρχης, για τον οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους άλλους και του οποίου η καλή ζωή ορίζεται ως μέτρο της ευημερίας των υπηκόων του.

Κι επίσης αν κάτι έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι αυτή η  ιδιαίτερη σχέση με τα σκάνδαλα και τη συγκάλυψή τους: ξεκίνησε με τη συγκάλυψη σκανδάλων, από το «Novartis» μέχρι το σκάνδαλο «Λιγνάδη-Μενδώνη», και φτάνει στη συγκάλυψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και πάσης φύσεως εγκληματικών κυκλωμάτων που τρομοκρατούν την καθημερινότητά μας.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η ΝΔ έχει έναν αρχηγό που νομίζει ότι έχει κάποιο κληρονομικό δικαίωμα να απονέμει ελευθερίες στους πολίτες ως ανταμοιβή για την πίστη τους προς εκείνον.

Κι επειδή τα έχετε όλα αυτά, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο πολιτικός σας χρόνος λιγοστεύει.

Σας ευχαριστώ.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)