to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

COP26: «Ο κόσμος πρέπει να δράσει τώρα για να αποτρέψει την κλιματική καταστροφή»

«Η ανθρώπινη δραστηριότητα βλάπτει τη Γη μας, θέτει σε κίνδυνο το λαμπρό μας στολίδι», προειδοποίησε ο Αλόκ Σάρμα, πρόεδρος της COP26 (Ετήσια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή) . «Και αν δεν δράσουμε τώρα, η επιστήμη μας λέει ότι αυτές οι συνέπειες θα γίνουν περισσότερο συχνές και περισσότερο βίαιες, θα γίνουμε μάρτυρες μίας παγκόσμιας καταστροφής τέτοιας κλίμακας που ο κόσμος μας δεν θα έχει δει προηγουμένως».


  Ο κόσμος πρέπει να δράσει τώρα για να επιβραδύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη, διαφορετικά θα συμβεί κλιματική καταστροφή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της COP26 (Ετήσια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή) Αλόκ Σάρμα, διευκρινίζοντας ότι η διάσκεψη για το Κλίμα της Γλασκώβης τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων παρά την πανδημία με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

«Η ανθρώπινη δραστηριότητα βλάπτει τη Γη μας, θέτει σε κίνδυνο το λαμπρό μας στολίδι», προειδοποίησε ο Αλόκ Σάρμα.

«Και αν δεν δράσουμε τώρα, η επιστήμη μας λέει ότι αυτές οι συνέπειες θα γίνουν περισσότερο συχνές και περισσότερο βίαιες, θα γίνουμε μάρτυρες μίας παγκόσμιας καταστροφής τέτοιας κλίμακας που ο κόσμος μας δεν θα έχει δει προηγουμένως».

(το μήνυμα του Αλόκ Σάρμα)

Η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή είναι «η τελευταία ελπίδα» για την διατήρηση της αύξησης των θερμοκρασιών κάτω από το +1,5 °C, όριο πέραν του οποίου οι επιστήμονες θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εκπομπές θα πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 8% ετησίως για να μην ξεπερασθεί το όριο του +1,5 °C που προβλέπεται από την συμφωνία του Παρισιού, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση κάθε χρόνο μέχρι το 2030 της ίδιας ποσότητας εκπομπών που εξοικονομήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Ο Αλόκ Σάρμα έχει απόλυτα δίκιο θέλοντας να διατηρήσει τον στόχο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο +1,5°C», σχολίασε η Κέιτ Μπλαγκόγεβιτς, υπεύθυνη της Greenpeace για το Κλίμα.

«Αυτός ο στόχος πρέπει να χαραχθεί στο μυαλό όλων των ηγετών του κόσμου και να οδηγεί όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν», πρόσθεσε. «Ομως για να γίνει πραγματικότητα, κάθε χώρα οφείλει να ενισχύει την δράση της από τώρα, αρχής γενομένης από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Διάσκεψη Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή της Γλασκώβης, με την συμμετοχή ηγετών 196 χωρών, επιχειρήσεων και εμπειρογνωμόνων, επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2020 και αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)