to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 09.10.2019

Πολιτισμός

To CineDoc επιστρέφει γι' ακόμη μια χρονιά με βραβευμένα ντοκιμαντέρ και επιλεγμένες ταινίες

Το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και πέντε ακόμα ελληνικών πόλεων με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα 15 ταινιών.


Το φετινό «ενισχυμένο» πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει από βραβευμένα πολιτικά ντοκιμαντέρ και πορτρέτα γνωστών καλλιτεχνών μέχρι σινεφίλ νεανικό κινηματογράφο και ανατρεπτικές παιδικές κωμωδίες, σε μια συνένωση δυνάμεων του κλασικού CineDoc με το Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου CineDocKIDS.

Push

Push 

Βασίλισσα

Βασίλισσα Χωρίς Βασίλειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας (World Habitat Day, 7 Οκτωβρίου), το CineDoc κάνει πρεμιέρα με το «Push», το νέο ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Φρέντρικ Γκέρτεν, με θέμα τις αγορές ακινήτων και την ασφυκτική πίεση που δέχονται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις ίδιες τους τις πόλεις. Η δεύτερη ταινία του Οκτωβρίου είναι το «Βασίλισσα Χωρίς Βασίλειο», ένα ντοκιμαντέρ για ηλικίες 8+ με θέμα μια πολική αρκούδα που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και έναν φωτογράφο άγριας φύσης που καταγράφει τον αγώνα της να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Το CineDoc ενισχύει επίσης το δίκτυο προβολών του, με μια ακόμα αίθουσα στην Αθήνα (Δαναός, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ααβόρα) και μια αίθουσα στην Καλαμάτα (Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας) ενώ συνεχίζει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη 1, Λιμάνι), στον Βόλο («Αχίλλειον» Δημοτικό Κινηματοθέατρο), την Πάτρα (Κινηματοθέατρο Πάνθεον) και την Αμαλιάδα (CineCinema).

>> Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

cinedoc_programme_2019-20-1.jpg

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)