to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Charlie Hebdo τους έλουσε με σκατά

Το γαλλικό περιοδικό στο τελευταίο του τεύχος έφτυσε κατάμουτρα την υποκριτική συμπαράσταση των όψιμων πολιτικών του φίλων, διαχωρίζοντάς τους από τα εκατομμύρια των πολιτών που διαδήλωσαν στο Παρίσι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος στη σάτιρα.


Με δεδομένη την ευαισθησία που διακρίνει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα σάτιρας, θα περίμενε κανείς μια σκληρή απάντηση του κόμματος στη «χυδαιότητα» του περιοδικού Charlie Hebdo, που ξεπερνώντας κάθε όριο δεν φτάνει που χαρακτήρισε κλόουν τον Αντώνη Σαμαρά αλλά έφτασε σε σημείο να «λούσει με σκατά» τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πολιτική του παρέα.

Το γαλλικό περιοδικό στο τελευταίο του τεύχος έφτυσε κατάμουτρα την υποκριτική συμπαράσταση των όψιμων πολιτικών του φίλων, διαχωρίζοντάς τους από τα εκατομμύρια των πολιτών που διαδήλωσαν στο Παρίσι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος στη σάτιρα. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού στο κύριο άρθρο γράφει πως «ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς όλα αυτά τα άτομα και τους οργανισμούς που είναι ειλικρινά και βαθιά Σαρλί... Λούζουμε με σκατά όλους τους άλλους που, ούτως ή άλλως, μας γράφουν στ' αρχ... τους» και βάζει λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία της πορείας των πολιτικών τη φράση «μια οικογένεια από κλόουν αποδεκατίστηκε, άλλοι δέκα βρέθηκαν».

Μέχρι στιγμής το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα του επίδειξη ανεκτικότητας, δεν έχει απαντήσει στους Γάλλους υβριστές του πρωθυπουργού. Σε αντίθεση με τις σκληρές ανακοινώσεις που εξέδωσε στο παρελθόν για το περιοδικό "Unfollow", την εφημερίδα "Ποντίκι" και εσχάτως κατά του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, που τόλμησαν να ειρωνευθούν τον Αντώνη Σαμαρά, στην περίπτωση του Charlie Hebdo η Νέα Δημοκρατία προτίμησε να μην επιτεθεί στους συντάκτες του σατιρικού περιοδικού που αμφισβήτησαν με τον πιο σαρκαστικό τρόπο την όψιμη ανεκτικότητα των πολιτικών ηγετών απέναντι στο βλάσφημο χιούμορ του Charlie Hebdo.

Αισθανόμενος πρωτίστως την ανάγκη να φωτογραφηθεί για προεκλογικούς λόγους στο πλευρό των πολιτικών του συμμάχων και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ο αρχηγός της Ν.Δ. φόρεσε το φιλελεύθερο κοστούμι του παρ' ότι η χώρα μας το 2014 βρισκόταν στην 99η θέση της παγκόσμιας λίστας για την ελευθερία του Τύπου και βροντοφώναξε «je suis Charlie» αγκαζέ με τον Μ. Ραχόι που ψήφισε πριν ένα μήνα τον επονομαζόμενο «νόμο-φίμωτρο» που τιμωρεί με πρόστιμο την απλή φωτογράφιση της αστυνομίας και ποινικοποιεί τη συνέλευση σε δημόσιο χώρο, σε δημόσιο κτήριο ή τράπεζα. Σε αυτούς τους πολιτικούς θεατρινισμούς απάντησε το Charlie Hebdo βγάζοντας τη γλώσσα του στην υποκρισία των μελών της Ιεράς Συμμαχίας του 21ου αιώνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)