to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 06.03.2013

Κοινωνία

Channel 4: Στους δρόμους της Αθήνας με τη Χρυσή Αυγή (βίντεο)

Το βρετανικό κανάλι για ντοκιμαντέρ Έλληνα φοιτητή που κατέγραψε τη δράση χρυσαυγιτών στην Αθήνα το καλοκαίρι.


 (στη φωτό, στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ, με χρυσαυγίτες να "αστειεύονται" για το πώς θα κάνουν σαπούνι, μετανάστες και αριστερούς)

Δείτε το βίντεο και το πρωτότυπο δημοσίευμα του Channel 4 εδώ

«Τo νεοναζιστικό κόμμα της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, αποκτά βαθμιαία αυξανόμενη επιρροή στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ο φοιτητής Κωνσταντίνος Γεωργούσης κατέγραψε στην κάμερα τη δράση των μελών του κόμματος στους δρόμους της Αθήνας», σημειώνει στον πρόλογό του το βρετανικό Channel 4, φιλοξενώντας τόσο το βίντεο του φοιτητή (με χυδαίες ατάκες χρυσαυγιτών και λεκτικούς προπηλακισμούς μεταναστών) όσο και μια συνέντευξη με τον ίδιο.

Το βρετανικό κανάλι σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως η Χρυσή Αυγή κέρδισε 18 έδρες στην ελληνική βουλή και πως έχει διπλασιάσει την επιρροή του [σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προφανώς] καθώς πιέζει για σκληρότερους αντιμεταναστευτικούς νόμους και τον αποκλεισμό των μη-Ελλήνων το γένος από το στρατό και την αστυνομία

 

Ο σπουδαστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης, της ΕΘνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η Ελλάδα αντίκρυζε την άβυσσο, για το ντοκιμαντέρ του με τίτλο « The Cleaners», προσθέτει το Channel 4.

 Το βρετανικό κανάλι αναφέρεται και σε δηλώσεις του κεντροδεξιού (σ. left.gr: sic...) βουλευτή της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιάδη, που είπε στο  Channel 4 News ότι οι απόψεις που εκφράζει η Χ.Α. «δεν απηχούν τη γνώμη της πλειοψηφίας των ελλήνω πολιτών»  - πετώντας όμως κι ένα «πολλοί άνθρωποι στην ΕΛλάδα ανησυχούν για την αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού εξαιτίας των παράνομων μεταναστών»...

 

«Σοκαρισμένος από την εχθρότητά τους»

 

Γράφοντας για την εμπειρία του κατά το γύρισμα του ντοκιμαντέρ, ο Κ. Γεωργούσης προσθέτει:

«Εψαξα κάθε γωνιά στο κέντρο της ΑΘήνας για να βρω αυτά τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τρομοκρατήθηκα από το γεγονός ότι τα μέλη της Χ.Α. εξέφραζαν με περηφάνεια τις ακραίες τους ιδέες καθώς έκαναν προπαγάνδα στους δρόμους της ΑΘήνας. Σοκαρίστηκα από την εχθρότητά τους και το τρόπο με τον οποίο φέρονταν στους μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες»

 

 

Και προσθέτει:

«Η πρόθεσή μου ήταν πολύ καθαρή: ήθελα να κάνω ένα φιλμ παρατήρησης για να δείξω το μίσος τους που στοιχειώνει τους αθηναϊκούς δρόμους. Κάποιες φορές με προβλημάτιζε η υποστήριξη από τους έλληνες πολίτες. Καθώς η χώρα μου αντιμετωπίζει οικονομική και κοινωνική καταστροφή, η Χρυσή Αυγή έχει γίνει η κύρια διέξοδος της οργής του κόσμου. Το 7% στις εκλογές αποδεικνύει ότι, δυστυχώς, οι έλληνες μετέχουν πλέον της πολιτικής του μίσους και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και εκδίκηση.

»Ελπίζω πως η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν θα αφήσει τους "εκκαθαριστές" της Χρυσής Αυγής να διαγράψουν κάθε δημοκρατική αξία που έχει απομείνει στην ελληνική κοινωνία»

 

 

Ο Κώστας Γεωργούσης μιλά στο Channel 4 για όσα είδε γυρίζοντας το σχετικό ντοκιμαντέρ - δείτε το βίντεο εδώ

 

 μετάφραση - απόδοση κειμένου: left.gr

* * *

Και για το ποιος είναι ο «κύριος» στο βίντεο, διαβάστε εδώ:

Θυμάστε τη γιαγιάκα που η ΧΑ "βοηθούσε" να σηκώσει χρήματα απ το ΑΤΜ με ασφάλεια προεκλογικά; Να ο γιος της

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)