to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 17.09.2014

Αθλητισμός

Champions League: Νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχε να κερδίσει ο Ολυμπιακός σε πρεμιέρα ομίλων Champions League. Και το έκανε το βράδυ της Τρίτης με 3-2 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.


Με μεστό ποδόσφαιρο και ολοκληρωμένη αγωνιστική συνταγή, ο Ολυμπιακός «εγκλώβισε» την Ατλέτικο. Μπήκε δυο φορές μπροστά στο σκορ με δυο γκολ διαφορά και πήρε πανάξια τους τρεις βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα μόλις στο 13ο λεπτό μ’ ένα δυνατό σουτ του Μαζουάκου έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χώρο στην Ατλέτικο και «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις. Σε μια εξ αυτών στο 31’ ο Αφελάι μετά από όμορφο συνδυασμό με Ντομίγκεζ και Μήτρογλου, έκανε το 2-0. Η Ατλέτικο αντέδρασε πριν το ημίχρονο και μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Μάντζουκιτς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση των Ισπανών και χάρη σε εντυπωσιακή απόκρουση του Ρομπέρτο σε εξ επαφής σουτ του Γκριεζμάν. Και αφού άντεξε στην πίεση, «κτύπησε» και πάλι στην αντεπίθεση, με τον Μήτρογλου να κάνει εξαιρετικό τελείωμα στο 73’ και να βάζει μπροστά με 3-1 τον Ολυμπιακό. Το μόνο που κατάφερε η Ατλέτικο στη συνέχεια, ήταν να μειώσει σε 3-2 με κοντινό πλασέ του Γκριεζμάν. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τη σπουδαία νίκη.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μ. (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)