to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 01.09.2020

Αθλητισμός

Champions League: Με Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 29 ή 30 του μήνα


Το νικητή του ζευγαριού Ομόνοια (Κύπρος)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Champions League, όπως προέκυψε από τη σημερινή (1/9) κλήρωση στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 29 ή 30 του μήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν ως τις 15 ή 16/9 να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης του γ΄ προκριματικού γύρου, η οποία θα διεξαχθεί στη Λευκωσία.

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας αναμετρήθηκαν και πέρυσι, στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, και μοιράστηκαν τις νίκες. Οι Σέρβοι επικράτησαν 3-1 στη Βελιγράδι και οι Πειραιώτες πήραν τη ρεβάνς με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς που τους χάρισε την τρίτη θέση του ομίλου και τους έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουν στα νοκ-άουτ του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου πανηγύρισαν το καλοκαίρι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους και ήδη τη φετινή σεζόν μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς της σερβικής λίγκας, ενώ στα προκριματικά του Champions League νίκησαν διαδοχικά τη Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ (5-0 στο Βελιγράδι) και την KF Τίρανα (1-0 στην Αλβανία).

Σε ό,τι αφορά την Ομόνοια, η οποία συμμετέχει στο Champions League ως πρωτοπόρος του περσινού κυπριακού πρωταθλήματος τη στιγμή της οριστικής διακοπής του, έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις το μακρινό 1965, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προκριθεί δύσκολα, με νίκη 1-0 στη Λευκωσία και ισοπαλία 1-1 στο Φάληρο. Πάντως, οι δύο ομάδες έπαιξαν φιλικό πριν λίγο καιρό (29/7 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη), με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν 3-0.

Να σημειωθεί ότι η Ομόνοια ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον α΄ προκριματικό γύρο, όπου ξεπέρασε με 1-0 στην παράταση το εμπόδιο της Αραράτ-Αρμένια, ενώ στον β΄ γύρο νίκησε 2-0 (πάλι στην παράταση) τη Λέγκια στη Βαρσοβία. Στο κυπριακό πρωτάθλημα, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έχει ξεκινήσει με μία νίκη και μία ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Με Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ, αν αποκλείσει την Μπενφίκα

Την Κράσνονταρ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League, εφόσον ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μπενφίκα στον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σημερινή (1/9) κλήρωση στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στη Ρωσία στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 29 ή 30 του μήνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)