to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:38 | 10.12.2015

πηγή: megatv

Αθλητισμός

Champions league: Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού

To όνειρο έγινε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό. Η Αρσεναλ με τρία γκολ του Ζιρού νίκησε 3 - 0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, πήρε την πρόκριση στους "16" του Champions League, ενώ ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στους "32" του Europa League ως η μοναδική ελληνική ομάδα που παραμένει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Οι "ερυθρόλευκοι" παρότι βολεύονταν και με την ισοπαλία ή με ήττα μέχρι 1 - 2, έδειξαν από το ξεκίνημα πως ήθελαν τη νίκη. Για περίπου 25 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα και προσπαθούσε να βρει χώρο. Ωστόσο η Αρσεναλ προειδοποίησε με το δοκάρι του Φλαμινί.

Η υπομονή της Άρσεναλ... έπιασε τόπο στο 29ο λεπτό. Ο Οζίλ έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα ξεγέλασε τον Ρομπέρτο και κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Η Άρσεναλ είχε αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ που χρειαζόταν και στο 38` απείλησε εκ νέου την εστία του Ρομπέρτο, με το σουτ του Γουόλκοτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 40` το σουτ του Μαζουακού απέκρουσε ο Τσεχ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κοσιενλί μετά την παράλληλη σέντρα του Πάρντο, λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με την μπάλα τελικά να περνάει κόρνερ.

Δεύτερο γκολ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου

Όσο χαλαρά μπήκε η Άρσεναλ στο πρώτο μέρος, τόσο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Και το πέτυχε μόλις στο 49ο λεπτό Ο Κάμπελ, που χειροκροτήθηκε, έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Ζιρού στο κέντρο της άμυνας κι ο Γάλλος με αριστερό πλασέ έκανε το 0-2.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 66' όταν ο Ομάρ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε στο πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είχε τις δυνάμεις για να βρει τα τρία γκολ που θα έκαναν την ανατροπή. Ωστόσο οι παίκτες του δεν "παράτησαν" το ματς και στο τέλος κέρδισαν το χειροκρότημα από όσο κόσμο, είχε παραμείνει στο γήπεδο

ΚΙΤΡ. ΚΑΡΤΕΣ: 9' Φορτούνης, 66' Ελαμπντελαουί - 18' Ράμσεϊ, 63' Ζιρού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72' Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φινμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσ. Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (90+2' Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72' Γκιμπς), Κάμπελ (90+1' 'Οξεντεϊλ Τσάμπερλεϊν).

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)