to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 29.03.2018

Διεθνή

#CambridgeAnalytica: Στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία

Επιτροπή Βρετανών βουλευτών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε γραπτώς ο πληροφοριοδότης Κρίστοφερ Γουίλι


Επιτροπή Βρετανών βουλευτών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσε γραπτώς ο πληροφοριοδότης Κρίστοφερ Γουίλι, που ισχυρίζεται ότι τα προσωπικά δεδομένα περίπου 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica.

Ο Γουίλι, που εργαζόταν για την εταιρεία, υποστηρίζει ότι τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για να σκιαγραφηθούν προφίλ Αμερικανών ψηφοφόρων και να ενισχύσουν τη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2016.

Επίσης καταγγέλλει ότι η καναδική εταιρεία AggregateIQ (AIQ) εμπλέκεται στην ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει ψηφοφόρους.

Ο Γουίλι εμφανίστηκε την Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, και όπως ανέφεραν τα μέλη αυτής, χορήγησε έγγραφα, εκ των οποίων μια συμφωνία υπηρεσιών μεταξύ της AIQ και της SCL, την μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica, με ημερομηνία Σεπτέμβριος 2014.

Το πρακτορείο Ρόιτερς δεν κατόρθωσε να εξακριβώσει ανεξάρτητα τη γνησιότητα των εγγράφων που δημοσίευσε η επιτροπή.

Η AIQ δεν απάντησε σε αίτημα του Ρόιτερς για κάποιο σχόλιο, μετά την ακρόαση της Τρίτης. Με ανακοίνωσή της που είχε εκδώσει νωρίτερα ανέφερε ότι δεν είχε συνάψει ποτέ συμβόλαιο με την Cambridge Analytica και δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της εταιρείας.

Η Cambridge Analytica υποστηρίζει ότι δεν μοιράστηκε τα δεδομένα χρηστών του Facebook με την καναδική εταιρεία, δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα για την εκστρατεία εκλογής του Τραμπ και τα έχει διαγράψει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)