to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:58 | 26.11.2018

Πολιτική

C4 άει...

Στα κανάλια είδαμε σενάρια περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες και τη γνωστή σπέκουλα περί παροχολογίας.... Η δικογραφία για το C4I δεν θεωρήθηκε πολύ σημαντική είδηση και παρουσιάστηκε πολύ... προσεκτικά μη θίξει τον τότε πρωθυπουργό (που δεν... ήξερε και δεν... είδε τίποτα) και το κόμμα (με τα πολλά ονόματα) που κυβερνούσε τότε... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας και η επίσκεψη Γαβρόγλου στο Φανάρι, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Για παθητική δωροδοκία ελέγχεται ο Γ. Παπαντωνίου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη, η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για το αδίκημα παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση εις βάρος του δημοσίου για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I το 2003. (αναλυτικά)


 

Αντιφασιστικό προσκλητήριο Γαβρόγλου ενάντια στο «εθνικιστικό δηλητήριο» στα σχολεία

Το τελευταίο διάστημα καταλήψεις πραγματοποιούνται σε σχολεία της Β. Ελλάδας (Πιερία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες) με εθνικιστικά προτάγματα και χρυσαυγίτικη συνθηματολογία και φρασεολογία - Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς, τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές - "Ο φασισμός κι ο εθνικισμός δεν χωρά στα σχολεία μας" αναφέρουν μαθητές και μαθήτριες σε κάλεσμά τους για άμεση αντιφαστιστική δράση (αναλυτικά)


 

Για το μονοπώλιο Μαρινάκη στη διανομή Τύπου: Άμεσες ενέργειες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητούν Ν. Παππάς και Λ. Κρέτσος

Με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του πρακτορείου «Άργος» έναντι των διακινούμενων εντύπων, καθώς και των όρων συνεργασίας και τιμολόγησης αυτών εντός του προσεχούς διαστήματος (αναλυτικά)


 

«Η παράσταση της ΝΔ είχε νεοφιλελεύθερο σενάριο με ακροδεξιό λόγο»

Η ΝΔ επιδόθηκε ανερυθρίαστα και σε επιλεκτική λογοκλοπή εξαγγέλοντας μέτρα που ήδη υλοποιούνται προκειμένου να οικειοποιηθεί μέρος της κοινωνικής αποδοχής που αυτά ήδη έχουν, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Για πρώτη φορά πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 νέους επιστήμονες 22-29 πάνω στο αντικείμενό τους

Οι απολαβές θα είναι συμβατές με τα αντικειμενικά προσόντα τους (αναλυτικά)


 

Οι προτεραιότητες στο προσφυγικό: Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ υπό τον Δ. Βίτσα

Η «αποσυμπίεση» των νησιών, η διαχείριση των ροών από τον Έβρο, η ισοκατανομή του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα και τα προγράμματα ένταξης, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως ξεκαθάρισε, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. (αναλυτικά)


 

Ισχυρό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του φασισμού

Η δίκη για τη ρατσιστική ανθρωποκτονία του Σ. Λουκμάν, του Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές και δυο στιλέτα - πεταλούδα τα χαράματα της 17ης Ιανουραίου 2013 ξεκίνησε σήερα στο Εφετείο- Το «παρών» έδωσε στο Εφετείο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα κατά του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι (αναλυτικά)


 

Προστασία της πρώτης κατοικίας: Ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση του «νόμου Κατσέλη»

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης «Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, όπως κι αυτό να ονομάζεται». (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,435 δισ. ευρώ στο 10μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 6,435 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,749 δισ. ευρώ (αναλυτικά)


 

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τις προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης

Το σχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2018. (αναλυτικά)


 

ΑΔΜΗΕ: Νέο 10ετες business plan με επενδύσεις 2,4 δισ.

Αυξημένο κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (2019-2028). Στο 1 δισ. ευρώ η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής. Στο πρόγραμμα και η διασύνδεση των νότιων και δυτικών Κυκλάδων ύψος 369,4 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Πληρώνονται σήμερα 29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας (αναλυτικά)


 

Π. Μοσκοβισί: Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν

«Έχω σιχαθεί αυτές τις πολιτικές κορόνες όσων προσπαθούν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι αντικειμενική» (αναλυτικά)


 

Δίκη Σκουριών-10η μέρα: «Η ομηρία των κατηγορουμένων πρέπει να λήξει» - Την Παρασκευή η απόφαση

Για δικογραφία που δομήθηκε με «κλασσικές χωροφυλακίστικες πρακτικές» και μεθοδεύσεις της αστυνομίας έκανε λόγο συνήγορος κατηγορουμένων στην προτελευταία δικάσιμο της δίκης των Σκουριών για τον εμπρησμό του εργοταξίου. Το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις όλων των συνηγόρων υπεράσπισης και την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για αυτήν την μαραθώνια και εμβληματική για το κίνημα των Σκουριών δίκη. (αναλυτικά)


 

Καθολική ασφαλιστική κάλυψη σε σχολικούς φύλακες

Για την καθολική εφαρμογή του μέτρου υπέρ όλων των σχολικών φυλάκων και προς άρση τυχόν αμφισβητήσεων, ο ΕΦΚΑ θα εκδώσει άμεσα σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο. (αναλυτικά)


 

Την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας κατά 3 ακόμη έτη ανακοίνωσε η Ρένα Δούρου

Η Περιφερειάρχης Αττικής στην ενημερωτική εκδήλωση για τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πιλοτικό πρόγραμμα Ελευσίνας

Πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ Ελευσίνας (αναλυτικά)


 

«Γενναίο εγχείρημα»: Το σχέδιο δημιουργίας του νέου πανεπιστημίου με τη συνένωση του ΔΙΠΑΕ με τρία ΤΕΙ

Γενναίο εγχείρημα, το οποίο δεν αποτολμήθηκε στο παρελθόν και θα δώσει ώθηση στην ακαδημαϊκή έρευνα, χαρακτήρισαν οι πρυτάνεις των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) το σχέδιο δημιουργίας του νέου Πανεπιστημίου που συγκροτείται από τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας. (αναλυτικά)


 

ΟΙΕΛΕ προς Κωστή Χατζηδάκη: Να γνωρίζετε ότι μια κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από εργοδότες

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, με αφορμή «τον οργισμένο κατά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λόγο» (αναλυτικά)


 

Γ. Βασιλειάδης για το νέο νομοσχέδιο: «Στόχος να μην ακούγεται όμορφο στα αυτιά, αλλά να έχει αποτέλεσμα»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανέλυσε τις βασικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τους προπονητές, τις ομοσπονδίες, καθώς και τα επεισόδια στα γήπεδα (αναλυτικά)


 

«Η ΕΡΤ σκίζει τα δίχτυα της τηλεθέασης»

Η 11η Αγωνιστική για τη Super Legue ολοκληρώνεται με την ΕΡΤ να συνεχίζει το αήττητο σερί στην τηλεθέαση κατά τη μετάδοση των αγώνων. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΝ: Απόσυρση κτιρίων με αποζημίωση 50% πάνω από την αντικειμενική αξία του ακινήτου ή εναλλακτική επιλογή στέγασης

Τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον ίδιο τον Γιώργο Δημαρά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας. Στόχος η διαμόρφωση της ολοκληρωμένης πρότασης αστικών αναπλάσεων, με απόσυρση παλαιών στατικά ευάλωτων και ενεργειακά προβληματικών κτιρίων στα κέντρα των πόλεων (αναλυτικά)


 

«Περισσότερη ανακύκλωση σημαίνει λιγότερα δημοτικά τέλη»

Οι Δήμοι που θα κάνουν την μεγαλύτερη ανακύκλωση θα πληρώνουν λιγότερα τέλη στον ΦοΔΣΑ της περιοχής τους, ενώ οι Δήμοι που θα επιλέγουν την ταφή των απορριμμάτων τους θα πληρώνουν περισσότερα (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)