to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:40 | 22.12.2014

Πολιτική

#buy_a_vote_gr: Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας Χαϊκάλη

Ο Π. Χαϊκάλης ζήτησε χτες Κυριακή από τον εισαγγελέα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που επικοινώνησαν με τον Γ. Αποστολόπουλο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί και κατά του πρωθυπουργού για ψευδή καταμήνυση - O Π. Καμμένος υποστήριξε πως το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο Π. Χαϊκάλης βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα, διαψεύδοντας πως δόθηκε στις εισαγγελικές αρχές μονταρισμένο υλικό - Διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομάσει ο Παύλος Χαϊκάλης τον Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας, όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ


Αναλυτικά οι εξελίξεις

Σήμερα Δευτέρα 22/12, αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Παύλου Χαϊκάλη, καθώς ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να παραδώσει την πορισματική του αναφορά στον πριϊστάμενό του, Ισίδωρο Ντογιάκο.
 
Η υπόθεση είτε θα μπει στο αρχείο, είτε θα ασκηθούν διώξεις.

Νέο αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Mega η δικηγόρος του, Έλενα Τζούλη.

 

 
 

Δείτε το οπτικοακουστικό υλικό:

 

 
 
 

___________________________

Κυριακή 21/12

20:50 Καταγγελία Καμμένου μέσω Twitter: Ο Ντογιάκος απαγορεύει την άρση απορρήτου του Αποστολόπουλου για να προστατεύσει Σαμαρά και Σταμάτη

18:15 Κόντρα εισαγγελίας με Χαϊκάλη για το πότε δόθηκε το όνομα του Αποστολόπουλου

Κατηγορηματικά διαψεύδουν εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομάσει ο Παύλος Χαϊκάλης τον Γιώργο Αποστολόπουλο από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας, όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Οι ίδιες πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι το όνομα ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν ότι θα δοθεί όταν έρθει η ώρα.  Επισήμαναν δε ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία του επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.  Ο κ. Χαϊκάλης και η συνήγορός του, Έλενα Τζούλη, σε δηλώσεις τους την Κυριακή ισχυρίστηκαν ότι το όνομα του κ. Αποστολόπουλου δεν κατατέθηκε στις δικαστικές αρχές από τις 6 Δεκεμβρίου σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Υποστήριξαν ακόμη ότι η συμφωνία έγινε, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα, ενώ έκαναν λόγο για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. 

 

Νωρίτερα:

Συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα κλήθηκαν να δώσουν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, και ο βουλευτής, Παύλος Χαϊκάλης, για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού.

Προσήλθε στον εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε επικαλεστεί  οικογενειακό κώλυμα, όπως ανέφερε στενός του συνεργάτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επρόκειτο να καταθέσει τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης, σημειώνοντας  ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλειας. 

Νωρίτερα στον εισαγγελέα προσήλθε για συμπληρωματική κατάθεση ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης συνοδευόμενος απο τη νομική σύμβουλο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Τζούλη. Ο Π. Χαϊκάλης ζήτησε παράσταση πολιτικής αγωγής και άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου

___________________________

Οι εξελξεις χτες Σάββατο 20/12

Νέα δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη το βράδυ του Σαββάτου σε τηλεοπτικό δελτίο: «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση - Να δοθεί όλο το υλικό στη δημοσιότητα».  Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ο Π. Χαϊκάλης και ο Π. Καμμένος καλούνται ξανά την Κυριακή στον εισαγγελέα για επιπλέον κατάθεση μετά τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου (διαβάστε παρακάτω).

Την ίδια ώρα η Σοφία Βούλτεψη συνεχίζει την ακατάσχετη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, σε ένα ρεσιτάλ αθλιότητας

 

6.00 μ.μ.  Η απολογία του "μεσάζοντα": Σκοπός μου ήταν να εκθέσω τον Χαϊκάλη...

 

Ο θεωρούμενος μεσάζων για την απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη απολογήθηκε επί 2,5 ώρες στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τη δήλωση του συνηγόρου του, «το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά» (δηλαδή τον Π. Χαϊκάλη), ενώ συγκλίνοντα δημοσιεύματα επικαλούμενα πληροφορίες λένε πως ο Γ. Αποστολόπουλος ισχυρίστηκε πως εκείνος «παγίδευσε τον Χαϊκάλη για να τον καταγγείλει» (αναλυτικά η δήλωση του συνηγόρου του και τα σχετικά δημοσιεύματα)

5.30 μ.μ.. Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του «μεσάζοντα» Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών.

Ο ίδιος δεν έκανε καμιά δήλωση εξερχόμενος, ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε πως «δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα» και κατηγόρησε την πλευρά Χαϊκάλη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

16.25 Ξέσπασμα ΧαΪκάλη μέσω facebook για όσους αμφισβητούν την αλήθεια όσων λέει, μαζί με ερωτήματα για την καθυστέρηση έναρξης έρευνας:

16.10 Ο «μεσάζων» συνεργάζεται ακόμη με τους ΑΝΕΛ λέει η Γιαταγάνα - Έχει φύγει από την άνοιξη του 2013 η απάντηση των ΑΝΕΛ

Για στημένη υπόθεση έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Χρυσούλα Γιαταγάνα, αναφερόμενη στις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη - "Ο οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμπουμε στη Δικαιοσύνη", η απάντηση των ΑΝΕΛ. (περισσότερα εδώ)

15.50 Πρώην μέλος της ΝΔ και συνήγορος υπεράσπισης Κασιδιάρη ο δικηγόρος Αποστολόπουλου

Στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο βρίσκεται ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Δικηγόρος του ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, πρώην μέλος της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη. (περισσότερα εδώ)

15.15 Δεν κατονόμασε τον καταγγελλόμενο ο Π. Χαϊκάλης λέει ο εισαγγελέας Εφετών

Σε μια σπάνια ενέργεια, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του. (περισσότερα εδώ)

14.00 ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ταυτίζεται ο πρωθυπουργός με την υπερασπιστική γραμμή του μεσάζοντα; Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντίδραση του Πρωθυπουργού απέναντι στον κ. Χαϊκάλη. (περισσότερα εδώ) Επιπλέον, σχετικά με τα υπονοούμενα για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζει ότι δεν υιοθετεί γενικεύσεις χωρίς στοιχεία για τη στάση των βουλευτών. (περισσότερα εδώ)

13.00 Προκαταρκτική για τη δημοσιοποίηση του υλικού του Π. Χαϊκάλη διέταξε ο Ισίδωρος Ντογιάκος: Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανάρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

12.45 ΑΝΕΛ: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει επιλεκτικά την άσκηση ποινικής δίωξης για συκοφαντική δυσφήμιση του, δηλώνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε ερώτησή της τονίζει πως μετά την δημοσιοποίηση τον περασμένο Απρίλιο του γνωστού βίντεο Μπαλτάκου, που τον ενέπλεκε ευθέως σε υπόθεση αλλοίωσης του πολιτεύματος ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. (περισσότερα εδώ)

12.30 Έρευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη ζητά η Βουλή από τον Αρειο Πάγο: Να μην δει το βίντεο των καταγγελιών Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του και να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη να ζητήσει ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισαν οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. (περισσότερα εδώ)

11.10 Σε κατάθεση καλείται εντός της ημέρας από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. (περισσότερα εδώ)

10.40 "Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον", δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή σε μέσα ενημέρωσης για την καταγγελλόμενη απόπειρα χρηματισμού του.

8.30 Ο Guardian για τις κατηγορίες δωροδοκίας που «πλήττουν την εκλογή ΠτΔ: «Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βυθίζεται σε βαριές κατηγορίες καθώς ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα δωροδοκίας» σημειώνει η Helena Smith στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Τα γεγονότα της Παρασκευής 19/12

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD με το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει τα καταγγελλόμενα από τους Παύλο Χαϊκάλη και Πάνο Καμμένο περί της απόπειρας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ).  

Οι αρχές δεν έχουν καταλήξει αν το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κατατεθεί από τους ΑΝΕΛ είναι παράνομο, αφού υπάρχει σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου, ωστόσο εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το υλικό.

 

Ο επιχειρηματίας ο οποίος παρουσιάζεται στο οπτικοακουστικό υλικό και είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει για να διακανονιστεί δάνειο ύψους 700.000 ευρώ του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη φέρεται να είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Ο Αποστολόπουλος ευθέως αναφέρεται σε ποσό 600-700 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας: «Στα φέρνω και σ' τ΄ακουμπάω στα ποδαράκια σου». Πιο κάτω του εξηγεί πώς θα τα «ξεπλύνει» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία και κατόπιν τοποθετήσεώς τους σε ράβδους χρυσού.

Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη. Την ίδια ώρα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη δημοσιοποίηση του συγκλονιστικού υλικού, όπου ακούγονται καθαρά ονόματα και περιγραφές, καθώς αποδεικνύει την απόπειρα τέλεσης εγκληματικής πράξης κατά του πολιτεύματος, και προφανώς αποτελεί ζήτημα δημόσιου συμφέροντος. Σε πανικό φαίνεται να βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου που απαντάει στις καταγγελίες με υπόνοιες για σκευωρία και «θέατρο», χωρίς να σχολιάζει την ουσία της υπόθεσης.

Όλες οι εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

Λόγια Ποταμίσια: Σαμαράς και Τσίπρας να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω

Ο Π. Χαϊκάλης στο Μega εξιστορεί τα γεγονότα της απόπειρας χρηματισμού του (βίντεο)

Μήνυση για τις καταγγελίες Χαϊκάλη καταθέτει ο Σαμαράς

- Τι υποστηρίζει ο μεσάζοντας Γιώργος Αποστολόπουλος

Ο Σαμαράς έστειλε το υλικό της καταγγελίας Χαϊκάλη ως παράνομο στον εισαγγελέα

ΣΥΡΙΖΑ: Nα δημοσιοποιηθεί το DVD - Τεράστια ερωτήματα για τη στάση της εισαγγελίας

Η Ν.Δ. απαντάει (;) με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ περί παρωδίας

Η ΝΔ «ανακάλυψε» φωτογραφίες του Αποστολόπουλου από συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

- Στους αρχηγούς των κομμάτων το οπτικό υλικό από την απόπειρα δωροδοκίας Χαϊκάλη, μετά τη συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)