to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:26 | 23.03.2016

Διεθνή

#BrusselsAttack: Αδέλφια και γνώριμοι των αρχών οι βομβιστές αυτοκτονίας

Οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF που επικαλείται ανώνυμη πηγή.


Οι δύο αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, ύποπτοι για την ενοικίαση σπιτιών-κρυψωνών στο Βέλγιο για τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού, αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, μετέδωσαν σήμερα δύο δημόσια βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα σημεία όπου οι καμικάζι ανατινάχθηκαν.

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

 

Οι αρχές έδωσαν από χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία που είχε ληφθεί από κάμερα ασφαλείας, η οποία έδειχνε τρεις "υπόπτους" των επιθέσεων στο αεροδρόμιο του Παρισιού, όπου 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες το πρωί.

Το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε αρχικά ότι δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα πουλόβερ και από ένα μαύρο γάντι, περπατούσαν δίπλα δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία, ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες. Ο ένας από αυτούς, ο Χαλίντ, φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά, στο νότο, απ΄όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι για να τις διαπράξουν στις 13 Νοεμβρίου.

Είναι επίσης αυτός που νοίκιασε, πάντα με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανταλλαγές πυρών, επιταχύνοντας απότομα τη σύλληψη του βασικού υπόπτου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την Παρασκευή, στο Μόλενμπεκ, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες καταδίωξής του.

Από χθες βράδυ, αστυνομική πηγή είχε ανακοινώσει ότι ο άνδρας που βάδιζε ανάμεσα στους δύο άλλους στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία "μπορεί να είναι ο Μπραχίμ Ελ-Μπακράουι.

Εντάλματα έρευνας εκδόθηκαν από την αστυνομία ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στην ταυτοποίηση των τριών ανδρών της φωτογραφίας όπου διακρίνονται να σπρώχνουν καρότσια για αποσκευές στα οποία υπάρχουν μαύρες βαλίτσες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)