to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 27.01.2020

Διεθνή

Brexit: Ο Μπ. Τζόνσον επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρώπη

Στην ομάδα εργασίας της Βρετανίας για τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ θα συμμετέχουν περίπου 40 αξιωματούχοι. Ο σημερινός μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας στην ΕΕ, Τιμ Μπάροου, θα είναι ο Βρετανός πρεσβευτής στην ΕΕ


Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρώπη και αυτός που θα επιβλέπει τη διαπραγμάτευση για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ θα επιβλέπει την Συμφωνία Αποχώρησης ενημερώνοντας τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, από το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου το υπουργείο για το Brexit δε θα υπάρχει πλέον και συνεπώς ούτε η θέση του σημερινού αρμόδιου υπουργού, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Επιπλέον, η Βρετανία δε θα μετέχει πια στις συνόδους της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συνομιλεί με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για τα θέματα της ΕΕ, Ντέιβιντ Φροστ.

Στην ομάδα εργασίας της Βρετανίας για τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ θα συμμετέχουν περίπου 40 αξιωματούχοι και ο σημερινός μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας στην ΕΕ Τιμ Μπάροου θα είναι ο Βρετανός πρεσβευτής στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπ.Τζόνσον αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά το Brexit.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αλιείας στα βρετανικά ύδατα, σχολιάζοντας τις θέσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λέο Βαράντκαρ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ισχυρίστηκε ότι η πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών από τις χώρες της ΕΕ θα αποτελέσει ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική εμπορική συμφωνία.

«Παίρνουμε πίσω τον έλεγχο των χωρικών μας υδάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτό που θα καθορίσει για το καλύτερο συμφέρον του ποιος θα ψαρεύει στα χωρικά του ύδατα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: brexit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)