to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:07 | 19.06.2016

Διεθνή

Το Brexit δεν θα έχει επιστροφή, λέει ο Κάμερον με τη μάχη στην τελική ευθεία

Σε άρθρο του την Κυριακή στον Telegraph, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε πως η έκβαση του δημοψηφίσματος θα είναι «χωρίς επιστροφή» και το ερώτημα είναι «τι είδους χώρα θέλουμε να είμαστε»


Με προειδοποίησεις από τον βρετανό πρωθυπουργό και τους τελευταίους «παράγοντες» να παίρνουν θέση επιστρέφει σε πλήρεις ρυθμούς η μάχη για το βρετανικό δημοψήφισμα, μετά το θανάτο της Τζο Κοξ. «Δρόμος χωρίς επιστροφή η έξοδος» λέει ο Κάμερον, «ψηφίζουμε για τη Δημοκρατία» απαντά το στρατόπεδο της αποχώρησης. 


Σε άρθρο του την Κυριακή στον Telegraph, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε πως η έκβαση του δημοψηφίσματος θα είναι «χωρίς επιστροφή» και το ερώτημα είναι «τι είδους χώρα θέλουμε να είμαστε». 

«Τι θα διαλέξουμε, το όραμα το Φάρατζ που πηγαίνει πίσω τη Βρετανία, διχάζει αντί να ενώνει και αμφισβητεί τα κίνητρα όποιου έχει διαφορετική άποψη, ή αντιθέτως, θα διαλέξουμε μία ανοικτή, φιλελεύθερη Βρετανία, που δεν ρίχνει τα προβλήματα σε άλλες ομάδες, που αντί να νοσταλεί το παρελθόν κοιτάζει το μέλλον με ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Κάμερον αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της οικονομίας και των επιπτώσεων σε αυτή από αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ, το θεωρούμενο ισχυρό χαρτί του στρατοπέδου της παραμονής στην ΕΕ. Κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για «πιθανή ύφεση που θα άφηνε μονίμως φτωχότερη τη Βρετανία», ο Κάμερον αναρωτήθηκε «πώς θα μπορούσε κανείς να ψηφίσει συνειδητά για υψηλότερες τιμές, χαμηλότερους μισθούς, λιγότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους νέους», καταλήγοντας: «μην το ρισκάρουμε».

Από το αντίπαλο στρατόπεδο, ο Μάικλ Γκόουβ της εκστρατείας για αποχώρηση ανέφερε στην ίδια εφημερίδα πως ένα Brexit θα έκανε τη Βρετανία «φάρο προοεδευτικότητας» και κάλεσε τους πολίτες να «ψηφίσουν για τη Δημοκρατία». 

Απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι αποχώρηση θα οδηγούσε σε οικονομική ύφεση. «Υπάρχουν οικονομικοί κίνδυνοι αν φύγουμε, και υπάρχουν οικονομικοί κίνδυνοι αν μείνουμε» έγραψε ο Γκρόουβ. «Αυτό που λέω είναι πως ό,τι και να γίνει, μία ανεξάρτητη Βρετανία θα είναι ικανότερη να αντέξει τέτοιες πιέσεις» τόνισε ο Γκρόουβ. 

Πληροφορίες: in.grhttp://news.in.gr/world/article/?aid=1500085147#ref=newsroombox

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)