to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 25.01.2018

Οικονομία

Bloomberg: Οι επενδυτές καλωσορίζουν την επιστροφή της Ελλάδας

Πουθενά αλλού η νεοσυσταθείσα συνοχή της Ένωσης δεν είναι πιο εμφανής από την Ελλάδα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg


Καθώς η παγκόσμια ελίτ βρίσκεται στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεχτεί τα εύσημα για την πολιτική και οικονομική της πρόοδο κατά το παρελθόν. Και πουθενά αλλού η νεοσυσταθείσα συνοχή της Ένωσης δεν είναι πιο εμφανής από την Ελλάδα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg 

Η χώρα αποτελεί τη βασική απόδειξη της δέσμευσης του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι το 2012 ότι θα πράξει «ο,τιδήποτε χρειάζεται» για να σώσει το ενιαίο νόμισμα - ακόμη και αν το χρέος της χώρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας.

Η ηγεσία του Ντράγκι σε μια κρίσιμη συγκυρία άνοιξε το δρόμο για την τρέχουσα οικονομική άνθιση, η οποία έχει ως στόχο να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση. Επομένως, ο συνδυασμός - αν και κατά καιρούς δύσκολος - εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και ευρύτερης ευρωπαϊκής οικονομικής ανάκαμψης οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ομαλοποίησης.

Η χώρα πλέον δεν φλερτάρει με την έξοδό της από το ευρώ, καθώς οι οικονομολόγοι έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη στο 2,2%. Το δημοσίευμα βεβαίως επισημαίνει ότι η χώρα δεν εξήλθε της δύσκολης αυτής κατάστασης χωρίς προβλήματα, καθώς το χρέος της παραμένει υψηλό, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υστερεί των προσδοκιών και οι ελληνικές τράπεζες φέρουν ακόμη το βάρος μεγάλου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν ανταμείψει τις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της μειώνοντας τις αποδόσεις των ομολόγων της, καταλήγει το πρακτορείο Bloomberg.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)