to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 15.02.2015

Πολιτική

Bloomberg: Οι Έλληνες δείχνουν την υποστήριξή τους στον Α. Τσίπρα, παραμονή των κρίσιμων συνομιλιών στις Βρυξέλλες

Στη σημερινή συγκέντρωση χιλιάδων Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρεται το Bloomberg, καθώς εκφράζουν έτσι τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που προετοιμάζεται για αύριο η κρίσιμη συνάντηση με τους πιστωτές, που στοχεύει να σπάσει το αδιέξοδο στη χρηματοδότηση του πιο χρεωμένου κράτους της Ευρώπης, μεταδίδει το πρακτορείο.


Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 20.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στις 8 το βράδυ στην Αθήνα, ενώ αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν και άλλοι στη διάρκεια της βραδιάς. Η επίδειξη αυτή της υποστήριξης απευθύνεται στην ελληνική αποστολή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, που θα επιστρέψει νωρίς το πρωί στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί το πρόγραμμα ''γέφυρα'' με τους εταίρους της ευρωζώνης ώστε να δοθεί χρόνος και χρηματοδότηση στη χώρα προκειμένου να συζητήσουν τη μετά -διάσωση εποχή της Ελλάδας.


Το Bloomberg αναφέρεται στην άνοδο των ελληνικών μετοχών και ομολόγων την Παρασκευή, καθώς οι δύο πλευρές έδειξαν προθυμία για συμβιβασμό. Σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την αυριανή συνάντηση. Παραθέτει επίσης τη δήλωση Τσίπρα στο γερμανικό περιοδικό Stern ότι ''τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, ωστόσο έχω πλήρη εμπιστοσύνη''.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι το Σάββατο έγιναν συνομιλίες μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών με τεχνικές αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Εστίασαν στον εντοπισμό κοινού εδάφους αλλά και στις περιοχές που υπάρχουν αποκλίσεις, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους αλλά και αξιωματούχους της Ε.Ε.
Το δημοσίευμα καταλήγει με τη δήλωση Τσίπρα στο Stern: ''Σας υπόσχομαι ότι σε έξι μήνες η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα''.

Διαβάστε ακόμα: Ανάσα αξιοπρέπειας: Χιλιάδες πολίτες βροντοφώναξαν "όχι" στους εκβιασμούς από το Σύνταγμα (ενημέρωση)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)