to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 08.01.2015

πηγή: Ποντίκι

Πολιτική

Bloomberg για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις: «Ο χρόνος τελειώνει για τον Σαμαρά»

Αναλλοίωτες μένουν οι θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, ακόμα και αν η διαφορά έχει ψαλιδιστεί, πράγμα που σημαίνει πως ο Αντώνης Σαμαράς δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση, αναφέρει το Bloomberg.


 
Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να προηγείται με απόσταση ασφαλείας από τη ΝΔ, σχολιάζει πως ο χρόνος που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός για να αναστρέψει το κλίμα, ολοένα και εξατμίζεται.
 
«Ο χρόνος τελειώνει για τον Σαμαρά» αναφέρει  χαρακτηριστικά και ο αναλυτής της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος εξηγεί: «Όντως, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ένα στέρεο προβάδισμα που δεν μπορεί να ανατραπεί εύκολα». Όπως σημειώνει το άρθρο: «Ο Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη μάχη για να επανεκλεγεί σε αυτές τις πρόωρες εκλογές που προκλήθηκαν από την αδυναμία του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες που έχουν φθαρεί από τα χρόνια της λιτότητας στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται ότι θα σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και θα διαγράψει μέρος του ελληνικού χρέους».
 
Το Bloomberg εστιάζει την προσοχή του πέρα από την πρόθεση ψήφου και σε άλλα εξίσου σημαντικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Όπως την πρόθεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την άποψή τους πως τελικά η Ευρώπη θα κάνει πίσω εάν οι διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση οδηγηθούν σε ναυάγιο. Ο κ. Παναγόπουλος προσθέτει: «Η τακτική του φόβου για ένα πιθανό Grexit ανεβάζει τα ποσοστά του Σαμαρά, αλλά ταυτοχρόνως η αντίδραση για τις τρέχουσες πολιτικές που εφαρμόστηκαν ανεβάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Όσο για τον παράγοντα «Χ» που είναι το νέο κόμμα Παπανδρέου, σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται κάτω από το όριο του 3%, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης σημειώνει: «Φαίνεται πως πρόκειται για ένα κόμμα που θα κινηθεί μεταξύ του 1% και του 3%. Για συμβολισμούς, ιστορικούς, οργανωτικούς ή άλλους λόγους μπορεί να ανέβει στο 3-5%, κάτι που θα σημάνει πως ενδέχεται να πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν λάβει τελικά ποσοστό κάτω του 3% το μοναδικό κόμμα που θα έχει ζημιωθεί θα είναι το ΠΑΣΟΚ».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)