to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 24.12.2014

Οικονομία

Bloomberg: Δεν βλέπουν Grexit οι Έλληνες – WSJ: Ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι Έλληνες δεν τρομάζουν πια από τα σενάρια οικονομικής αστάθειας και Grexit κι αναζητούν μια νέα κατεύθυνση ύστερα από έξι χρόνια χάους, τονίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα Bloomberg και Wall Street Journal


“Καθώς οι πολιτικές μανούβρες του Αντώνη Σαμαρά οδεύουν προς αδιέξοδο, οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για το ρίσκο αναταραχής πέφτουν στο κενό και δεν αγγίζουν τους Έλληνες που έχουν πια ”μουδιάσει” από τόσα χρόνια κρίσης” ξεκινάει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής αναταραχής και το Grexit που επανήλθαν στο προσκήνιο δεν φαίνεται πλέον να “ακουμπάει” τους Έλληνες, συνεχίζει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

“Ο Σαμαράς έχει χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα πολλές φορές. Το να υπενθυμίσει το σενάριο του Grexit μπορεί να μην τον βοηθήσει αυτή φορά” αναφέρει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο  Kadir Has της Κωνσταντινούπολης.

“Αυτό που μπορεί να θέσει την Ελλάδα σε κίνδυνο είναι ο λανθασμένος χειρισμός από την πλευρά του πολιτικού συστήματος. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αρχίσουν να προσεγγίζουν την κατάσταση με κάποιας μορφής συναίνεσης, κατανόησης και συνεργασίας” τονίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Πολλοί Έλληνες ήδη στηρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές, οι οποίες μάλλον θα προκηρυχθούν στις αρχές Φεβρουαρίου, αναφέρει και η Wall Streeet Journal. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν μπαίνουν σε κάποια από τις ρυθμίσεις που προσφέρει η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάτι καλύτερο να τους προτείνει, προσθέτει το διεθνές πρακτορείο.

Τραπεζικοί κύκλοι έχουν αρχίσει να αφήνουν υπόνοιες ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αρχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας σημειώσει σταθερή υποχώρηση τους προηγούμενους μήνες, καθώς πολλοί επιλέγουν να σταματήσουν τις πληρωμές τώρα, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο διακανονισμό με την επόμενη κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)