to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:22 | 06.12.2018

Κοινωνία

BLOCO σε ΑΕΙ-ΤΕΙ: 10 Δεκέμβρηδες μετά, τίποτα δεν θα ξεχαστεί...

Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων. 10 Δεκέμβρηδες μετά, τίποτα δεν θα ξεχαστεί, αναφέρει η ανακοίνωση του BLOCO σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Η ανακοίνωση του BLOCO σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αναφέρει:

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την στυγερή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από την στιγμή εκείνη που το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα σημάδεψε τον 15χρονο μαθητή. 10 χρόνια από την δολοφονία εκείνη που αποτέλεσε την αφορμή για να «ξεχειλίσει το ποτήρι» και να πραγματοποιηθούν μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε μία σειρά από πόλεις. Ένα μήνα πριν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει σε ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ύψους 28 δις κι έτσι η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με την κρίση. Η ανεργία κι η επισφάλεια ήταν οι κύριες ανησυχίες της, τότε, «γενιάς των 700 ευρώ».

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 σίγουρα δεν μπορεί να αποτιμηθεί από τα όσα είδαμε στις οθόνες μας, γιατί τα ΜΜΕ εστίαζαν στην προβολή εικόνων καταστροφής του κέντρου της Αθήνας και όχι στον πραγματικό λόγο εξέγερσης των νέων ανθρώπων, ενώ δεν δίστασαν να αλλοιώσουν και το βίντεο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή.

Ένα διαδικτυακό κάλεσμα ήταν αρκετό για να συγκεντρωθούν νέοι και νέες στο κέντρο της Αθήνας για εκείνες τις μαζικές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008. Ακολούθησαν καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων και δημόσιων χώρων.

Η καταστολή κι οι ωμότητες δεν σταματούν στην Ελλάδα, δεν σταματούν το 2008. Χθες ήταν ο Κούμης, η Κανελλοπούλου, ο Καλτεζάς, ο Γρηγορόπουλος, ο Μάικ Μπράουν, ο Μπερκίν, ο Κάρλος Τζουλιάνι.

Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

10 Δεκέμβρηδες μετά, τίποτα δεν θα ξεχαστεί...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)