to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 11.07.2018

Κοινωνία

BLOCO ΜΑΘΗΤΩΝ για το bullying: Δεν έχει πλάκα! Δεν είναι μαγκιά!

Το BLOCO ΜΑΘΗΤΩΝ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και θα αναλάβει δράσεις ώστε από Σεπτέμβρη να αναδείξει το θέμα του bullying


Η ανακοίνωση του BLOCO ΜΑΘΗΤΩΝ:

Δεν έχει πλάκα! Δεν είναι μαγκιά!

Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία ενός παιδιού 15 χρονών στα νότια προάστια της Αθήνας, αποδεικνύει ότι το φαινόμενο του bullying παραμένει στον χώρο τους σχολείου, παρά τις κινήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων για την εξάλειψη του. Ένα παιδί 15 χρονών κρεμάστηκε γιατί κάποια άλλα παιδιά στο σχολείο το στοχοποιούσαν συστηματικά γι’ αυτό που ήταν ή και γι’ αυτό που πίστευε.

Το bullying δεν είναι μόνο η σωματική βία και το ξύλο σε πιο αδύναμα σωματικά ή ψυχικά άτομα, αλλά έχει πολλές μορφές όπως είναι η λεκτική βία, ο εκβιασμός, η απομόνωση παιδιών από άλλους μαθητές επειδή είναι ‘’διαφορετικά’’. Το bullying λοιπόν είναι η λογική της επιβολής στον πιο «αδύναμο» ή στον «διαφορετικό» για να αποδείξει ο θύτης ότι είναι πιο μάγκας, πιο ισχυρός, έχει την δυνατότητα να κάνει κουμάντο ακόμα και στην ψυχή των άλλων ανθρώπων. Αποτέλεσμα είναι το παιδί το οποίο είναι θύμα bullying να οδηγείται σε ψυχολογική διαταραχή η ακόμα όπως σε αυτή την τραγική περίπτωση και σε αυτοκτονία. Καμία περίπτωση βίας δεν γίνεται για πλάκα. Δεν είναι μαγκιά. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοια περιστατικά στοχοποίησης σε καμία περίπτωση. Πρέπει το υπουργείο παιδείας και οι καθηγητές να μην αψηφούν κανένα γεγονός που παρατηρούν στο χώρο του σχολείου αλλά και να παρατηρούν τις συμπεριφορές των μαθητών μεταξύ τους διότι πρωτίστως την ευθύνη την έχουν αυτοί.

Το BLOCO ΜΑΘΗΤΩΝ υπερασπίζεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και θα αναλάβει δράσεις ώστε από Σεπτέμβρη να αναδείξει το θέμα του bullying ξανά μέσα στα σχολεία.

https://www.facebook.com/blocomathites/posts/2159776117598136

tags: bullying, bloco

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)