to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:59 | 19.05.2022

Πολιτική

Bloco: Δεν τους αφήσαμε να επιστρέψουν

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ενίσχυσαν τα αριστερά και προοδευτικά σχήματα στέλνοντας μήνυμα ανατροπής. - Το Bloco συμμετείχε σε 110 Φοιτητικούς Συλλόγους από τους 213


Στην συντριπτική ήττα της ΔΑΠ αναφέρεται το Bloco τονίζοντας πως  «Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών σηματοδοτεί την τεράστια ήττα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη». 

Αναλυτικά: 

Δεν επέστρεψαν!

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών σηματοδοτεί την τεράστια ήττα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι φοιτητές/τριες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας έντονα τις πολιτικές που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια. Η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ηττήθηκε μετά από 35 χρόνια.

Οι φοιτητές/τριες στις 18 Μάη καταψήφισαν την μείωση των δαπανών για την παιδεία. Καταψήφισαν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Καταψήφισαν την ισοτίμιση των πτυχίων τους. Καταψήφισαν όλες τις κυβερνητικές επιλογές.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ενίσχυσαν τα αριστερά και προοδευτικά σχήματα στέλνοντας μήνυμα ανατροπής. Το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συμμετείχε στις εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 4,02% και εξέλεξε 40 έδρες στα Δ.Σ. των 213 φοιτητικών συλλόγων που αναγνωρίζει. Το 2019 κατέγραψε ποσοστό 2,3% και είχε μόλις 13 έδρες σε όλη την χώρα.

Πλέον οι αριστερές και Προοδευτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα ΑΕΙ έχουν την πλειοψηφία στον φοιτητικό συνδικαλισμό γεγονός που είναι από μόνο του αισιόδοξο. Μπροστά μας πλέον ανοίγεται μία νέα περίοδος με σημαντικές προκλήσεις για τον καθένα. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επίθεση της στο Δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει το φοιτητικό κίνημα να οργανωθεί. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να λάβουμε κεντρικές πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή του πανσπουδαστικού συνεδρίου για την επανίδρυση της ΕΦΕΕ. Τώρα είναι η ώρα για να δυναμώσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες μέσα από την συμμετοχή.

Η απάντηση στην εγκληματική πολιτική Μητσοτάκη για την Παιδεία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί από το οργανωμένο και μαζικό φοιτητικό κίνημα.

Τα αποτελέσματα: 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα. Το BLOCO συμμετείχε σε 110 Φοιτητικούς συλλόγους από τους 213 που αναγνωρίζει σε ολόκληρη την χώρα και συγκέντρωσε ποσοστό 4,02 %.

*Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στα τμήματα Πολιτικών Επιστημών (ΠΕΔΙΣ) Κορίνθου, Διοίκησης (ΣΔΟ) Καλαμάτας, Γεωπονική Ηρακλείου και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) Χίου καθώς απετράπη στην δικτύωση του BLOCO η κατάθεση ψηφοδελτίου.

*Δεν αναγνωρίζουμε εκλογές σε συλλόγους “φαντάσματα” ή σε συλλόγους που δεν εχει ολοκληρωθεί η σύσταση τους μετά την μεγάλη αναδιάρθρωση του 2019.

*Αναγνωρίζουμε τους Συλλόγους ανά σχολή του ΔΙΠΑΕ που έχουν δημιουργηθεί μετά την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δεν αναγνωρίζουμε τον ενιαίο σύλλογο ΔΙΠΑΕ.

*Δεν αναγνωρίζουμε τις εκλογές του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων που οργάνωσαν και συμμετείχαν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.

*Αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα στους συλλόγους Γεωπονικού Αθήνας και Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ) παρά την διακοπή της διαδικασίας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και την μικρή συγκριτικά συμμετοχή. Χαιρετίζουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που μπήκαν μπροστά για να προστατεύσουν την εκλογική διαδικασία και δεν επέτρεψαν σε ομάδες  γνωστών/αγνώστων να κλέψουν τις κάλπες και να ακυρώσουν τις φοιτητικές εκλογές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)