to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:43 | 25.01.2015

Κοινωνία

To Blockupy είναι στην Αθήνα!

Μέλη του κινήματος blockupy, γνωστό για τις διαμαρτυρίες του μπροστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην «καρδιά του τέρατος», τη Γερμανία, δίνει το παρών στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες καταγράφοντας - και πληροφορώντας το γερμανικό κοινό - για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ενόψει της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. To left.gr μίλησε μαζί τους!


Το Βlockupy είναι ένα δίκτυο ακτιβιστών, οργανώσεων και προοδευτικών κομμάτων από διάφορες χώρες, με έδρα τη Γερμανία. Η πιο γνωστή ίσως δράση του είναι η διοργάνωση μεγάλων διαμαρτυριών, εδώ και 3 χρόνια, μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι στις 18 Μάρτη, στα εγκαίνια των νέων, πανάκριβων γραφείων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη. Οπως μας λένε οι ίδιοι, «θα ενοχλήσουμε αυτά τα εγκαίνια, με το σλόγκαν μας να είναι "κάνουμε αντίσταση μέσα από τη καρδιά του τέρατος"».

Bei Syriza. Krasse Atmosphäre.

Tα μέλη του blockupy μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο

Μέλη του blockupy είναι στην Ελλάδα εδώ και μερικές μέρες, κάνοντας ρεπορτάζ στην Ελλάδα για τις εξελίξεις ενόψει της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Επισκέφτηκαν σήμερα εκλογικά κέντρα, κάνοντας μάλιστα και εξιτ πολ (μας αφηγήθηκαν και  ιστορίες, με κυρίες μιας κάποιας ηλικίας που "όλη μας  τη ζωή ψηφίζαμε ΝΔ, αλλά τώρα ΣΥΡΙΖΑ δα-γκω-τό!»)

Ο λόγος που ήρθαμε, προσθέτουν, είναι για να κάνουμε ρεπορτάζ που στέλνουμε στη Γερμανία, ώστε να μην ακούγονται μόνο  όσα λένε τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για ανταποκρίσεις έξω από τους κυρίαρχους διαύλους επικοινωνίας.  Μας παρακολουθούν πολύμορφα κομμάτια της αριστεράς, της διανοησης και της τέχνης στη Γερμανία.

H σελίδα του Blockupy το βρίσκετε εδώ: http://blockupy-goes-athens.tumblr.com/

Στο twitter το blockupy «ποστάρει» ειδήσεις υπό το hashtag #blogupy

 
tags: Blockupy

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)