to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 19.05.2021

πηγή: Ημερησία

Οικονομία

Bitcoin: Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση - Χάθηκαν μισό τρισ. δολάρια

H τιμή του bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 33.000 δολάρια, χαμηλότερα από τον κινούμενο μέσο όρο των τιμών τις τελευταίες 200 ημέρες


Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα, με την τιμή του bitcoin να κατρακυλά περισσότερο από 20% σε επίπεδο κάτω από τα 33.000 δολάρια, εξαφανίζοντας μισό τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχασε όλα τα κέρδη που είχε μετά την ανακοίνωση της Tesla στις 8 Φεβρουαρίου ότι θα αγόραζε το bitcoin και θα το δεχόταν ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της.

Βουτιά πάνω από 40% για το ether και το dogecoin

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βυθίστηκε πάνω από 40%, ενώ το Dogecoin κατρακύλησε 45%.

Η τιμή του bitcoin υποχωρούσε κατά 12% στη Νέα Υόρκη στις 14.38 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας συνολικές απώλειες 40% σε σχέση με το υψηλό του επίπεδο - σχεδόν 65.000 δολάρια – του Απριλίου, ενώ μετά από μία ώρα υποχώρησε και άλλο κάτω από τα 33.000 δολάρια. Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη από τον κινούμενο μέσο όρο των τιμών τις τελευταίες 200 ημέρες.

τιμή bitcoin

Οι δηλώσεις του Μασκ

Την άνοδο και πτώση της τιμής του bitcoin τροφοδότησε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ με τα tweet και τις δηλώσεις του, ενώ το sell-off ενισχύθηκε από την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως μέσα πληρωμών.

Ο Μασκ εξέπληξε τους οπαδούς του την περασμένη εβδομάδα με το tweet του ότι η Tesla δεν θα δεχόταν πλέον το bitcoin ως μέσο πληρωμής για περιβαλλοντικούς λόγους και συγκεκριμένα λόγω της πολύ μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος με τη διαδικασία του blockchain. Με τη δήλωσή του αυτή ακύρωσε την ανακοίνωση της 8ης Φεβρουαρίου, η οποία είχε πυροδοτήσει νέο ράλι του κρυπτονομίσματος.

Το σκηνικό έγινε πιο δύσκολο το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Μασκ με νέα tweet ενίσχυσε την κριτική του για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κρυπτονομίσματος.

Αναλυτές προειδοποιούν για ακόμη μεγαλύτερες απώλειες

Αναλυτές, που παρακολουθούν τις κινήσεις της τιμής του bitcoin, προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν το επόμενο διάστημα. «Από τεχνικής πλευράς, οι δείκτες ανάβουν κόκκινο», δήλωσε αναλυτής της Swissquote στην Ελβετία. «Το επόμενο σημαντικό επίπεδο στήριξης είναι στα 37.000 δολάρια, μετά τα 30.000 δολάρια. Υπάρχει περίπτωση να δούμε την τιμή του bitcoin να υποχωρεί σε αυτά τα επίπεδα ή και χαμηλότερα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα».

Στην κατρακύλα παρασύρθηκαν και οι μετοχές που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα, με την τιμή της Coinbase Global να υποχωρεί 5,2% στις συναλλαγές πριν από τη συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς και η τιμή της Marathon Digital Holdings να κάνει βουτιά 12%.

Αναλυτές προειδοποιούσαν ότι το bitcoin είναι ευάλωτο, προβλέποντας πρόσφατα ότι θα υποχωρούσε κάτω από τις 40.000 δολάρια. Πέραν του ότι υποχώρησε κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών, πηγή ανησυχίας αποτελούν και άλλοι δείκτες, όπως η πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο κρυπτονόμισμα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

tags: bitcoin, crypto

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)