to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 01.11.2022

Οικονομία

Αυξήσεις μισθών ανακοίνωσε η Lufthansa για το πλήρωμα καμπίνας

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών για τους 19.000 υπαλλήλους του προσωπικού καμπίνας ύστερα από συμφωνία με το συνδικάτο


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa φαίνεται πως δικαιώθηκαν, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών, προκειμένου να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, η Lufthansa σε επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε πως "θα προσφέρει έως 17% αύξηση μισθού στο πλήρωμα καμπίνας, προκειμένου να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό ρεκόρ που εντείνει τα μισθολογικά αιτήματα".

Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική αεροπορική εταιρεία και το συνδικάτο UFO κατέληξαν σε συμφωνία «για αυξήσεις μισθών για τους 19.000 υπαλλήλους του προσωπικού καμπίνας». Η συμφωνία περιλαμβάνει μια αύξηση των 250 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 και 2,5% επιπλέον από την 1η Ιουλίου 2023.

Συνολικά οι αυξήσεις αναμενεται να φτάσουν στο 17% για τους νέους υπαλλήλους και 9% για τους παλαιότερους και θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Η συμφωνία ήρθε να ολοκληρώσει μια περίοδο συνδικαλιστικών διαπραγματεύσεων υψηλού ρίσκου για τη Lufthansa, λόγω του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι πιλότοι απείχαν από την εργασία τους για 24 ώρες, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να ακυρώσει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών της από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, γεγονός που αποτέλεσε σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Ο όμιλος απέφυγε μια νέα απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα Σεπτεμβρίου, χάρη σε μια συμφωνία που επιτρέπει την αύξηση κατά 980 ευρώ των βασικών αποδοχών για τους πιλότους.

Η Lufthansa κατέληξε επίσης σε συμφωνία στις αρχές Αυγούστου με το συνδικάτο Verdi, που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους.

Οι υπάλληλοι αυτοί έλαβαν αύξηση 200 ευρώ τον μήνα, στη συνέχεια επιπλέον 2,5% στις αρχές του 2023 και ακόμα 2,5% τον Ιούλιο του 2023.

News247.gr

tags: Lufthansa

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)