to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 27.10.2015

Κοινωνία

Αυξάνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στον Φράχτη του Έβρου

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της πρωτοβουλίας Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου. Νωρίτερα, το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου πραγματοποίησε παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.



Τα μέλη της πρωτοβουλίας ανάρτησαν πανό στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, ενώ μέσω και της σχετικής ανακοίνωσης καλούν τον κόσμο να δώσει το "παρών" στην πορεία ενάντια στον φράχτη που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στον Έβρο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της πρωτοβουλίας Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι "η Ε.Ε. επιδιώκει με τις πολιτικές της μέσω της Frontex, οι οποίες συχνά επενδύονται με τον ξενοφοβικό λόγο των κυβερνήσεων της, να ελέγχει τις προσφυγικές ροές ούτως ώστε οι ηγεμονικές μερίδες της να εκμεταλλεύονται τμήματα τους. Για όλους όσοι δεν είναι χρήσιμοι στα γρανάζια τους χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης-αποθήκες ψυχών. Μέσα σ' αυτό το φόντο βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών".

Τονίζεται, επίσης, πως "στον φράχτη για εμάς συγκρούονται δυο κόσμοι: αυτός της εκμετάλλευσης του σκοταδισμού της ανθρωποφαγίας και μισαλλοδοξίας με αυτόν της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης".

Το αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση αναφέρονται στην "ελεύθερη μετακίνηση για όλους, στην απόδοση ιθαγένειας σε οποίον το επιθυμεί, στην παροχή ασύλου σε οποίον το ζητεί, στο να μην γίνει καμία απέλαση, στο να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο".

Νωρίτερα, παρέμβαση στην μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου. Συγκεκριμένα μέλη του Συντονιστικού συναντήθηκαν στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή με σύνθημα «Να γκρεμιστεί ο φράχτης της ντροπής».

Στις 31/10,  έχει προγραμματιστεί πορεία στο φράχτη του Έβρου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)