to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 08.07.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Αυτοσυγκράτηση στο Παλαιστινιακό ζητεί ο Ομπάμα

Σε αυτοσυγκράτηση καλεί όλες τις πλευρές στο Παλαιστινιακό ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με άρθρο του που δημοσιεύεται σε ισραηλινή εφημερίδα, λέγοντας πως η συγκυρία είναι «επικίνδυνη». Ο αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει τη θέση της ΗΠΑ πως μοναδική εγγύηση για την ασφάλεια είναι η ειρήνη και την υποστήριξη στη λύση των δύο κρατών.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τη Haaretz την Τρίτη. Είχε γραφτεί μεν στις 30 Ιουνίου, την ημέρα της κηδείας των τριών ισραηλινών εφήβων, αλλά έγιναν μετέπειτα προσθήκες εξαιτίας των όσων μεσολάβησαν -της δολοφονίας τυφλής εκδίκησης του Παλαιστίνιου εφήβου και τις οργισμένες ταραχές.

«Ως πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο των γονιών του Ναφτάλι Φρένκελ, του Γκιλάντ Σαάρ και του Εγιάλ Γιφράχ, που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο. Είμαι επίσης συντετριμένος από τον παραλογισμό της απαγωγής και της δολοφονίας του Μοχάμεντ Αμπού Κντέιρ, που έκλεψαν τη ζωή του από αυτόν και την οικογένειά του» γράφει ο Ομπάμα.

«Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή, όλλες οι πλευρές πρέπει να προστατεύσουν τους αθώους με σύνεση  και αυστοσυγκράτηση, όχι με αντεκδίκησης και αντίποινα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον παραμένει ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ και υπογράμμισε πως το Ισραήλ «έχει βρει στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κάποιον που είναι προσηλωμένος στη λύση των δύο κρατών και στη συνεργασία με το Ισραήλ για την ασφάλεια».

«Τα τείχη και τα συστήματα αεράμυνας μπορούν να προστατεύουσν από κάποιες απειλές, αλλά η αληθινή ασφάλεια μπορεί να έρθει μόνο με μία συνολική επίλυση που θα προκύψει από διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)