to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αυτός, αυτή, και τα μυστήρια

Aυτός είναι η προσωποποίηση του Συστήματος. Αυτή είναι σύζυγος αυτού.


Aυτός είναι η προσωποποίηση του Συστήματος. Έχει θητεύσει σε πολλές θέσεις ευθύνης, από τις οποίες διαφήμισε τεχνοκρατικώς, και επέβαλε κρατικώς, τις μεταρρυθμίσεις εκείνες, που για την ελίτ μεταφράζονται σε κέρδη, και για την πλέμπα σε ζημιές. Έτσι κέρδισε με το σπαθί του –ενίοτε και με το τσεκούρι των συμμάχων του- χώρο στην εξουσία, για να φτάσει μέχρι την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά. Και από κει, όταν το κύμα του ΣΥΡΙΖΑ πλησίαζε απειλητικό στο Μαξίμου, τον μετακόμισαν στο θρόνο του διοικητή της ΤτΕ. Να κρατάει τα μπόσικα, όταν τα κωλόπαιδα έπαιρναν την πόλη.

Αυτή είναι σύζυγος αυτού. Έχει εταιρία δημοσίων σχέσεων και ποικίλων υποθέσεων. Για κάποιες από τις οποίες ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού φέρεται να πήρε κάποια μεγάλα –μεγάλα όμως!- και θολά ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, παλιότερα, αλλά και επί παντοδυναμίας Άδωνη. Έτσι αυτός, ως δημόσιο πρόσωπο, βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής. Όχι μόνο για όσα λέει, καταγγέλλοντας για παράδειγμα την απαράδεκτη γενναιοδωρία απέναντι στους συνταξιούχους, τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούν την κεφαλή τους επί πίνακι. Αλλά και για όσα αυτή διαπράττει, διαπλεκόμενη με το Δημόσιο.

Ύστερα έρχονται τα μυστήρια. Που δεν έχουν τόσο να κάνουν με το δικό του ρόλο –τι κάνει χριτς-χρατς κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης. Αλλά με τον δικό της ρόλο –και τα φάρμακα. Για τη δαπάνη των οποίων αυτός υποστηρίζει σε συνέδρια ότι πρέπει να αυξηθεί, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει ότι πρέπει να κοπούν συντάξεις. Για την προβολή των οποίων συμμετέχει, ως έγκυρος λόγω θέσεως ομιλητής, σε εκδηλώσεις του τύπου Novartis και θεάματα. Και βέβαια  για την ασυλία που απολαμβάνει, καθώς όλος ο καλός ο κόσμος, βαρόνοι, μένουμε-Ευρώπη, ολιγάρχες, μιντιάρχες, δανειστές, προειδοποιούν: Μην αγγίζετε!

Τον άγγιξαν, λοιπόν, ο Βαξεβάνης, και το Ντοκουμέντο. Ε, αυτή διέπραξε μήνυση αντί απαντήσεων στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, αυτός διέπραξε νήσσα τεχνοκρατική, και βρέθηκαν δυο δημοσιογράφοι με χειροπέδες. Κανένα μυστήριο: Για την πραγματική εξουσία, οι χειροπέδες είναι πάντα το φάρμακο για τους άτακτους παίδες. Και με τον απαράδεκτο νόμο, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα λιβανίζει, σέρνονται στα κρατητήρια δίκαιοι και άδικοι του Τύπου. Για να αποδειχτεί ότι οι κυβερνήσεις φεύγουνε, μα ο Στουρνάρας μένει…  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)