to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 16.05.2022

Κοινωνία

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία 12χρονου στον Κολωνό - Καμία σύνδεση προς το παρόν με το «Blackout Challenge»

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο παιδί σε αυτή τη πράξη, την περασμένη Παρασκευή. Σε εξέλιξη βρίσκεται διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από τις καταθέσεις γονιών -συμμαθητών, την ιατροδικαστική αλλά και τις απαντήσεις που θα προκύψουν από τις αναλύσεις στο κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, θα δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις.


Το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών στην υπόθεση του θανάτου 12χρονου αγοριού που βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένο στο δωμάτιο του στο διαμέρισμα της οικογένειας στα Κάτω Πατήσια.

Με παρέμβαση της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα. Ήδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη "πρόκληση" που θέτει προσφιλής σε άτομα νεαρής ηλικίας πλατφόρμα, τα οποία καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Ο 12χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, στην περιοχή του Κολωνού, από την μητέρα του. Το παιδί έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Κανδρής δημοσιογράφος του Λουτράκι365 που ανέδειξε το θέμα το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες για το περασμένο Σάββατο αγώνες παγκρατίου, στο Λουτράκι. Και το ίδιο το παιδί ήταν αθλητής του παγκρατίου, σωματώδες και γεροδεμένο για την ηλικία του γεγονός που κάνει τις αρχές να μην θεωρούν πιθανή την εκδοχή να έχει πέσει θύμα bullying.

Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ παράλληλα εξετάζει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 12χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αθλητής του παγκράτιου.

Οπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο θάνατος του σχετίζεται με το παιχνίδι του Τικ Τοκ «Blackout Challenge».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ αυτών και την πιθανότητα ο θάνατος του να σχετίζεται με το επικίνδυνο παιχνίδι «Blackout Challenge» που λαμβάνει χώρα στο Tik Tok καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)