to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 19.05.2022

Κοινωνία

Αυτοκτονία 14χρονου: Καταθέτει σήμερα η μητέρα του, έρευνες στο λάπτοπ του παιδιού

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια που οδήγησαν τον 14χρονο Μάκη σε αυτοκτονία, στο σπίτι του στον Κολωνό.


Ο κύκλος των καταθέσεων συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη με την κατάθεση της μητέρας η οποία βρήκε νεκρό το παιδί της, συμμαθητών του καθώς και του προπονητή του.

Ήδη, έχουν καταθέσεις ο πατέρας, ο αδερφός και ο διευθυντής του σχολείο του 14χρονου καθώς και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το νεκρό παιδί.

Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ελέγχει το λάπτοπ του αγοριού, το οποίο ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις για το εάν προχώρησε σε μια τέτοια πράξη λόγω εκφοβισμού ή του «Blackout Challenge» στο Tik Tok.

Oι καταγγελίες για bullying
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μαθητής χρησιμοποίησε μία ζώνη για να δημιουργήσει μια θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη Δευτέρα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αδικήματος της «συμμετοχής σε αυτοκτονία».

Συμμαθητές του παιδιού τόνισαν είχε δεχθεί bullying ακόμα και εντός της σχολικής αίθουσας και ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος, αλλά αρνούνταν να δείξει τα συναισθήματά του, αναφέρει η ΕΡΤ.

Παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν το παιχνίδι πρόκλησης «Blackout Challenge» αλλά θεωρούν ότι ο συμμαθητής τους δεν θα έμπλεκε με αυτό.

«Ένα χρόνο οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα στο σχολείο μας. Θέλω να έρθει η αστυνομία στο σχολείο να κάνουμε κάτι, δεν γίνεται κάθε φορά να γίνεται αυτό στα παιδιά. Είναι κάποιες παρέες που έχουν ενωθεί και τη βλέπουν πιο "μαγκιά" από τους άλλους. Την Παρασκευή του πέταγαν νεράντζια (σ.σ. του 14χρονου) και οι καθηγητές δεν κάνανε τίποτα. Την ίδια μέρα του είχε πει ένα παιδί "έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώνω αν δεν βγούμε σέντρα", δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε μαθητής του ίδιου σχολείου με τον 14χρονο.

«Βγαίνοντας από το σχολείο την Παρασκευή (σ.σ. την ημέρα της αυτοκτονίας), για να κάνουν την πλάκα τους, δεν ξέρω, τον κυνηγούσαν και του πετούσαν νεράντζια (...). Το παιδί αυτό ήταν πάρα πολύ καλό, δεν πείραζε, δεν έκανε κρυφά πράγματα να τον έχουν άχτι. Ήταν ήρεμος. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που δέχθηκε bullying. Έχει δεχτεί και στο σχολείο και έξω από αυτό» δήλωσε φίλος του 14χρονου στο Mega, χθες, Δευτέρα.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε σίγουρος πως ο 14χρονος είχε μιλήσει για τις καταστάσεις που βίωνε στους δασκάλους του, οι οποίοι, όπως λέει, «δεν έκαναν τίποτα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)