to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αυτοί ξέρουν...

Το πρόβλημα του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι και οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν. Και όλο και κάτι θυμούνται, όσο κι αν ο Μητσοτάκης ελπίζει πως έχουν μνήμη χρυσόψαρου...


Παρά τις κορώνες που ακούστηκαν χθες στη Βουλή, κυρίως από τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά μόνο ένα επιχείρημα διατύπωσαν με πάθος ενάντια στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση -«πρέπει να φύγετε, αφού a priori δεν σας αξίζει να κυβερνάτε»-, οι περισσότεροι κοινοί θνητοί ένα πράγμα περιμένουν. Να εφαρμοστεί και να τελειώσει αυτός ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος από του χρόνου για μια πιο ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική, που θα ενισχύει την πορεία μείωσης της ανεργίας, που θα διευκολύνει τη δημιουργία περισσότερων κανονικών θέσεων εργασίας, με αξιοπρεπείς αποδοχές, που θα βελτιώσει τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, που θα κάνει τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη.

Κι ενώ υπάρχουν πολλά σημεία σ' αυτόν τον προϋπολογισμό που θα επέτρεπαν σε μια σοβαρή αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά, το έργο που παίχτηκε χθες στη Βουλή ήταν ένα θέατρο του παραλόγου. Δεν αναφερόμαστε στις κραυγές Μιχαλολάκου για το γεγονός ότι ο Ερντογάν... μόλυνε τον Άγνωστο Στρατιώτη, επειδή κατέθεσε στεφάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του τις προάλλες στην Αθήνα. Δεν ταιριάζει στους Χρυσαυγίτες ο τίτλος της «σοβαρής» αντιπολίτευσης, που κάποιοι εντός της Νέας Δημοκρατίας κάποτε σκέφτονταν να τους δώσουν.

Ο πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας, τον οποίο θα ζήλευε, αν ζούσε, ο Πιραντέλο, ήταν ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. Με το γνωστό ύφος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει το πανελλήνιο ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εφεύρει τη διαπλοκή. Ο ίδιος Μητσοτάκης, ο οποίος, λίγες μέρες νωρίτερα, προσπαθούσε να πείσει το πανελλήνιο ότι είναι αυτός που θα πατάξει την οικογενειοκρατία. Ο ίδιος που λέει παντού με στόμφο «εμείς ξέρουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας».

Το πρόβλημα του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι και οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν. Και όλο και κάτι θυμούνται, όσο κι αν ο Μητσοτάκης ελπίζει πως έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Κάτι θυμούνται για τους εφευρέτες της διαπλοκής, τους ειδήμονες της οικογενειοκρατίας, τους «ελευθερωτές» των «υγιών» δυνάμεων της οικονομίας. Κάτι θυμούνται για τις επιδόσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του αρχηγού της. Δυστυχώς, η πιθανότητα να τον άκουσαν πολλοί χθες το απόγευμα είναι μικρή. Οπότε δεν είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)