to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 22.02.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

«Αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο δεν έχουν παιδιά»

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου προγραμματίζουν στις 13:00 μέλη της «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου». Χθες το μεσημέρι, η αστυνομία τους κράτησε σε απόσταση, καθώς επιχείρησαν και πάλι, όπως τη Δευτέρα και την Παρασκευή, να εμποδίσουν την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.


Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου προγραμματίζουν στις 13:00 μέλη της «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου». Χθες το μεσημέρι, η αστυνομία κράτησε σε απόσταση την ολιγομελή ομάδα της «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου», που επιχείρησε και πάλι, όπως τη Δευτέρα και την Παρασκευή, να εμποδίσει την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Ο χώρος γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Τα προσφυγόπουλα χθες προσήλθαν από την μπροστινή πόρτα και παρακολούθησαν τα μαθήματά του χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στο ρ/σ του ΑΠΕ/ΜΠΕ ο  διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Σωτήρης Σκανδάλης, «ανάμεσα σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται ‘Πατριωτική Ενωση Ελλήνων πολιτών’ αντιδρούν και διαδηλώνουν, εγώ με τα μάτια μου δεν έχω δει γονείς μαθητών, πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι. Το θέμα είναι όμως ότι αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο δεν έχουν παιδιά».

Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε νωρίτερα εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι συμμετείχαν σε αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ενώ παρήγγειλε -επίσης- επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της παράνομης βίας και των σωματικών βλαβών, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες. Ως αποτέλεσμα της εισαγγελικής παρέμβασης, συνελήφθη ένας 25χρονος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)