to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 02.07.2015

Πολιτική

Αυτοί λένε ΟΧΙ: Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι με το "ΟΧΙ" της αξιοπρέπειας

Εκατοντάδες καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συντάσσονται με το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού


"Την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπειά μας", τονίζει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ, σε κείμενο που υπογράφουν εκατοντάδες καλλιτέχνες

Δείτε εδώ όλες τις υπογραφές (Η λίστα είναι ανοιχτή)

-----------------------

Πάνω από 300 πανεπιστημιακοί υπέρ του ΟΧΙ της αξιοπρέπειας (Δείτε εδώ όλες τις υπογραφές)

«Ελπίζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου να επιβεβαιώσει τη νίκη του «ΟΧΙ» - «Δεσμευόμαστε, ατομικά και συλλογικά, να σας υποστηρίξουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας για την ανοικοδόμηση της Ελλάδα και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού προτύπου» (διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση

-----------------------

Μίκης Θεοδωράκης στη FAZ: Όταν πιέζεις έναν λαό, κάποτε σηκώνεται

"Όταν ασκείς πίεση σε έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται", δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης και στέλνει το μήνυμα "σ' αυτούς που θέλουν να μας στήσουν στον τοίχο". Σε εκτενή συνέντευξη για τη ζωή και το έργο του στο ένθετο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα "να μην πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του". (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Χαρούλα Αλεξίου: Χωρίς πολλά λόγια ΟΧΙ!

Η μεγάλη ελληνίδα τραγουδίστρια ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο facebook τη θέση της για το δημοψήφισμα της Κυριακής

-----------------------

Ταμίλλα Κουλίεβα: "ΟΧΙ στην υποτέλεια"

Όπως έγραφε και ο Ετιέν Ντε Λα Μποεσί το 1574 στο έργο του «Πραγματεία περί Εθελοδουλείας», δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καθεστώς εξουσίας, από το να δένει ο εξουσιαζόμενος μόνος τα χέρια του πισθάγκωνα- και να αισθάνεται και ευγνώμων για κάθε χαλάρωμα των δεσμών του. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Και ο Πάνος Κατσιμίχας υπέρ του ΌΧΙ

"Δεν πρέπει να φοβηθούμε!!

Πρέπει να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας και να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν.

Στηρίζω το ΌΧΙ.

Όχι στο κουρέλιασμα της αξιοπρέπειας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας."

-----------------------

Λουκιανός Κηλαηδόνης: «Το ναι είναι εντελώς ΟΧΙ»

Το ναι (που λέμε) είναι εντελώς ΟΧΙ» τονίζει ο γνωστός τραγουδοποιός που καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σχολιάζει τις παρεμβάσεις του Σάκη Ρουβά και προσθέτει στίχους στο γνωστό του τραγούδι «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», «...όχι λέμε στη Μέρκελ, όχι στον Σκάι, όχι στο Μέγκα....». (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Aφροδίτη Μάνου: Γιατί θα ψηφίσω ΟΧΙ 

"Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθώ κι εγώ μαζί με το πανελλήνιο για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να γίνεται πραγματικά διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας" (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Γιατί ψηφίζω OXI (βίντεο)

"Ψηφίζω 'όχι', γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε μέσα σε δύο μέρες όσα τραβήξαμε τα τελευταία χρόνια. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Υπέρ του ΟΧΙ οι συγγραφείς Μαρία Ευσταθιάδη και Άρης Μαραγκόπουλος

ΟΧΙ, για να αποκτήσουν ξανά οι λέξεις το πραγματικό νόημά τους - Την Ευρώπη δεν θα τους την κάνουμε δώρο (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας: Διαρκές Όχι στη λιτότητα

Την Κυριακή θα ψηφίσω Όχι φυσικά, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο τι θα κάνω εγώ, το θέμα είναι να ψηφίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, όσο πιο πλειοψηφικό γίνεται, ώστε να νομιμοποιηθεί η απαίτηση της κυβέρνησης για το σταμάτημα της λιτότητας. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Δ. Χαριτόπουλος: «Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών»

Με δήλωση που απέστειλε στο LIFO.gr o συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος τοποθετείται για τον τρόπο που χειρίζονται τα ΜΜΕ τις τελευταίες εξελίξεις. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Σεμίνα Διγενή: Όχι στην νέα Κατοχή

"Ψηφίζω όχι, γιατί θέλω εθνική ανεξαρτησία. Δεν θέλω άλλη ταπείνωση, φτώχια, υποταγή, ανεργία, κι εξευτελισμό. Όχι στην νέα Κατοχή, όχι άλλες θηλιές στο λαιμό, εμπαιγμό και τρομοκρατία. Απαιτώ άμεση ρύθμιση ..δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας".

-----------------------

Ντέπυ Γκολεμά, δημοσιογράφος: Δυνατό και βροντερό ΟΧΙ!

"Λέω ΟΧΙ για μένα αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές" (περισσότερα εδώ)
 

-----------------------

Β. Παπακωνσταντίνου: Την Κυριακή παίρνουμε πίσω τη ζωή μας - Βροντερό ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας (περισσότερα εδώ)

«Την Κυριακή παίρνουμε πίσω την ζωή μας.

Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα

που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας.»

-----------------------

Θάνος Μικρούτσικος: OXI για την εθνική ανεξαρτησία μας  

 Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε παρεμβάσεις στη δημοκρατία μας και βιασμό της εθνικής κυριαρχίας μας απ' όλους τους περιβόητους δήθεν εταίρους μας. Και θέλω να καλέσω τον κόσμο να αναλογιστεί ποιους θαύμαζε και ποιους έλεγε στα παιδιά του να θαυμάζουν από την πρόσφατη και την παλιά ιστορία μας. Όσους πήγανε και συνθηκολόγησαν με τους διάφορους κατακτητές ή αυτούς που αντιστάθηκαν; Μακριά λοιπόν από διλήμματα όσοι θαύμαζαν αυτούς που αντιστάθηκαν. Ας το αποδείξουν στην πράξη μ' ένα βροντερό όχι. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Και ο Thom Yorke των Radiohead παίρνει θέση κατά της λιτότητας

Ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος, με δήλωση στον λογαριασμό του στο twitter, παίρνει θέση.

-----------------------

O Jonathan Coe στηρίζει ΟΧΙ

Οι δανειστές της Ελλάδας επιμένουν τα λάθη του παρελθόντος να πληρωθούν ξανά και ξανά, όχι από τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, αλλά από τους αδύναμους, τους νέους, και τα πιο ευπαθή μέλη της κοινωνίας. Αυτό είναι απαραδεκτό, έχει ήδη δημιουργήσει απερίγραπτη μιζέρια για τον Ελληνικό λάο και ο μόνος δρόμος για να δείξετε την οργή σας και το αίσθημα αδικίας είναι να ψηφίσετε ΟΧΙ την Κυριακή.

-----------------------

Γ. Καζαντζής, συνθέτης: Εγώ ψηφίζω Όχι, πώς θα αγοράσει τη μουσική μου το Ναι;

«Αγαπητοί φίλοι.

Μόλις με ειδοποίησαν από την ΑΕΠΙ οτι ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων προετοιμάζει απο σήμερα τηλεοπτικό σποτ καμπάνιας υπέρ του ΝΑΙ, που θα παιχθεί σε όλα τα "κανάλια" και ζήτησε για μουσική "Το Βαλς της Ουτοπίας",έναντι σοβαρής αμοιβής.

Βέβαια είπα ΟΧΙ και ένοιωσα τεράστια ανακούφιση.

Αντε καλή αρχή στα ΟΧΙ.

Αφιερωμένο σε όλους σας» (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Κώστας Γαβράς:«Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Τσίπρας έχει δίκιο»

«Ο Τσίπρας έχει δίκιο, καθώς το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο» σημειώνει, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΜΠΕ. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Αποστομωτική απάντηση Γρηγοριάδη σε Σαράφογλου (Mega): Έχετε την εντύπωση ότι είστε αντικειμενικοί; (βίντεο)

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν εμείς, οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε για τις τύχες μας ή όχι».

«Αλλιώς θα έχουμε χούντα», πρόσθεσε. (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Σωκράτης Μάλαμας: "Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών"

"Καλούμαστε να υπακούσουμε σε μια αναγκαιότητα προδιαγεγραμμένη από παράδοξα και αμφίβολης προέλευσης κέντρα αποφάσεων όπως π.χ επιτάσσει η λογική της γερμανικής πολιτικής σκηνής" επισημαίνει μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδοποιός. "Αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν από 75 χρόνια η Γερμανία απασφάλισε ένα περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδας και η απάντηση ήταν Όχι. Σήμερα κουνάει μια πλαστική κάρτα συναλλαγών κάτω από τη μύτη μας και ζητάει ξανά ένα Ναι ή την αποπομπή μας από το κλαμπ των προθύμων. Τι θα απαντήσουμε; Πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει οι προθέσεις αυτού του κράτους και των συμμάχων μέσα στα χρόνια; Σας λένε τίποτα οι λέξεις επέκταση, δύναμη, κυριαρχία, επιβολή; Ξανασκεφτείτε το. Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών". (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: «Να μη λένε οι απόγονοί μας για τους χέστηδες του 2015» (περισσότερα εδώ)

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε στο κοινό προλογίζοντας το τραγούδι του για τον Φορτίνο Σαμάνο, τον μεξικανό επαναστάτη, και αναφέρθηκε στη διάσημη φωτογραφία του, καθώς κάπνιζε το τελευταίο του τσιγάρο πριν από την εκτέλεση.

«Ε, δεν μπορούμε να τον φτάσουμε», είπε, «αλλά τουλάχιστον μη φτάσουμε σε 20-30 χρόνια από σήμερα οι απόγονοί μας λένε "ε, ναι, αυτοί οι χέστηδες του 2015, ε;"».

-----------------------

Γλυκερία: Τα τέρατα βρυχώνται μήπως και τρομάξουμε - Ψηφίζω ΟΧΙ

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η γνωστή τραγουδίστρια Γλυκερία, τοποθετήθηκε εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (περισσότερα εδώ)

-----------------------

Τάνια Τσανακλίδου: ΟΧΙ, λοιπόν, με όλη μου την καρδιά!
Η γνωστή καλλιτέχνις στο twitter μιλάει για τη δικτατορία εγχώριων και ξένων κέντρων

 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)