to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία της ΝΔ...

Τον έπιασε ο πόνος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Τον έπιασε ο πόνος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τόνισε ότι η διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι ο πολίτης ψηφίζει ΝΔ. Είπε συγκεκριμένα ότι οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου είναι «δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά»! Με άλλα λόγια οι κάλπες του Μαΐου δεν αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, δεν αφορούν την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού, του εθνικισμού, των κλειστών συνόρων, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του ακραίου λόγου. Οι ευρωεκλογές του Μαΐου, κατά τον Κ. Μητσοτάκη αποτελούν όχημα καταδίκης του… ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του.

Την ίδια, εργαλειακή αντιμετώπιση, επιφύλαξε ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική του ομάδα, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Λέγοντας χαρακτηριστικά «καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο το δυνατόν περισσότερες σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι τρεις μεγάλοι δήμοι σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ». Πρόκειται για ενδεικτική των προθέσεων της ΝΔ προσέγγιση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φυσικά κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Ο Γιώργος Πατούλης είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας (έστω κι αν επιβλήθηκε στο κόμμα ενώ αρχικά ζητούσε να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων). Το πώς αντιλαμβάνεται τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο εκλεκτός του, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, την αυτοτελή (λέμε τώρα) λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φάνηκε και από την προχθεσινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ, περί στήριξης του Γ. Πατούλη, «όχι μόνο γιατί είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε την επόμενη μέρα να συνεργαστούμε ώστε να κάνουμε πράξη αυτά τα έργα τα οποία τόσο έχουν καθυστερήσει». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι για να προχωρήσουν κρίσιμα έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες στην Αττική (και όχι μόνο) χρειάζεται να υπάρχει σύμπτωση και ταυτότητα πολιτικών απόψεων μεταξύ Περιφερειάρχη και κεντρικής εξουσίας. Έτσι οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τοπική Αυτοδιοίκηση: στην υπηρεσία της κεντρικής εξουσίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν λέει κάτι καινούργιο. Έτσι λειτουργούσαν μέχρι το 2014 οι προκάτοχοι της σημερινής Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, απέναντι, τόσο στους δήμους όσο και στην κεντρική κυβέρνηση. Σχέσεις πελατειακές και σχέσεις υποταγής. Αυτές τις σχέσεις υποστηρίζει, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτές τις σχέσεις αποδέχεται ο «έμπειρος αυτοδιοικητικός», επί τρεις θητείες δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης.

Είτε λοιπόν πρόκειται για τις ευρωεκλογές είτε για τις αυτοδιοικητικές, η φιλοσοφία είναι η ίδια: φιλοσοφία εξαρτημένης σχέσης, φιλοσοφία που αφενός υποβαθμίζει τη σημασία των ευρωεκλογών και αφετέρου υποβαθμίζει τη σπουδαιότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθιστώντας τες ιμάντα μικροκομματικής λειτουργίας και εκμετάλλευσης. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν εξόχως αποκαλυπτικός - προθέσεων και στοχεύσεων. Αυτών ακριβώς για τις οποίες οι πολίτες θα αποφασίσουν. Αν θέλουν ευρωβουλευτές, Δήμους και Περιφέρειες στην υπηρεσία ενός κόμματος ή των πολιτών. Και ο νοών, νοείτω...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)