to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 16.06.2013

Πολιτική

Αυτό το άρθρο δείχνει το πρόβλημα της ΕΡΤ

Χτύπησε όπως αναμενόταν και ο -με μισθό 3.500 ευρώ- ειδικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3 Χρήστος Νικολαϊδης.


"Η TV ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός. Οι μαυροντυμένοι μαλλιάδες πετάνε έξω από τα γραφεία τους όσους συναδέλφους διαφωνούν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μονόπλευρα ντοκιμαντέρ μόνο για τους... αγώνες του πεζοδρομίου, δημοσιογράφοι με άλλη άποψη αποκλείονται χυδαία από το ζωντανό επαναστατικό πρόγραμμα! Ασελγούν πάνω στο πτώμα της ΕΡΤ3! Θα τους αφήσουμε; Τί κάνει το Σωματείο; Μήπως ήρθε η ώρα να παλέψουμε για μία ΕΡΤ ανοιχτή, Δημοκρατική, που θα σέβεται όλες τις απόψεις, που θα είναι εκφραστής και υπηρέτης της ελληνικής κοινωνίας και όχι των συντεχνιών και των ανεπαρκών. 

Δείτε το... Πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι Πασιονάριες και οι Τσε της Λεωφ. Στρατού και πάρτε μία ιδέα για την κοινωνία που μας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ..." έγραψε στο λογαριασμό του στα social media.

Ποιός όμως είναι ο κ. Νικολαϊδης;

Ο κ.Νικολαίδης αφού φλέρταρε με διάφορες θέσεις στην κρατική μηχανή το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε με εντολή Μουρούτη, να τοποθετηθεί σε θέση συμβούλου στην ΕΡΤ3, με μισθό μάλιστα που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.

Ο κ.Νικολαίδης έχει ένα βαρύ βιογραφικό. Είναι ο δημοσιογράφος που πέρασε ξανά επι Καραμανλή από την ΕΡΤ3 και αποχώρησε με απόφαση του Νεοδημοκράτη Σπηλιόπουλου. Είχε προηγηθεί η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΜΘ για μερικούς μήνες, με την κατηγορία της λογοκρισίας, καθώς «έκοψε» τη μετάδοση ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜΘ, ως διευθυντής ειδήσεων. Ο κ.Νικολαίδης βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια μάλιστα με την ΕΡΤ3, αλλά προσλαμβάνεται ξανά.

Παράλληλα ο κ.Νικολαίδης είναι ο υπεύθυνος τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μόνιμος υπάλληλος στην τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων, εργαζόμενος στην υπέροχη TV100 επί Παπαγεωργόπουλου και προνομιακός συνεργάτης –να το πούμε έτσι- του ακροδεξιού blog taxalia.

Περιστατικά κυβερνητικής τρέλας ή ΝΔ tv

Τον περασμένο Μάρτη στο alterthess γραφάμε:

Στέρεψαν από δημοσιογράφους στην ΕΡΤ-3 και είπαν να στείλουν ανταποκριτή στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία τον Χρήστο Νικολαίδη. Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της διοίκησης της ΕΡΤ-3, υπογράφοντας μάλιστα ειδική σύμβαση 3.500 ευρώ μηνιαίως. Τώρα αναλαμβάνει και καθηκοντα ανταποκριτή ώστε να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη του.

Η πρόσληψη του κ.Νικολαίδη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην ΕΡΤ, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι έκαναν λόγο για τοποτηρητή της ΝΔ στο κρατικό κανάλι. Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε και η ιστορία έρχεται να τους επιβεβαιώσει. Σύμβουλος προγράμματος, διαχειριστής ευρωπαικών προγραμμάτων όπως μαθαίνουμε και τώρα και ρεπόρτερ.

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 στην κάλυψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ είναι ο κ.Παπαδάκης. Λόγω όμως της στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ δεν θα μπορούσε να καλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και κάπως έτσι επιστρατεύτηκε ο Χρήστος Νικολαίδης. Μόνο που το γαλάζιο παιδί της ΕΡΤ, δεν εργάζεται ως δημοσιογράφος στο κρατικό κανάλι, αλλά ως σύμβουλος της διοίκησης, υπεύθυνος για την εκπόνηση του προγράμματος. Θα μπορούσε δηλαδή να καλύψει την επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία, η Μαρία από το τηλεφωνικό κέντρο, ο Γιώργος ο μοντέρ ή η Χαρά από το λογιστήριο.

Επειδή όμως δεν είναι καιρός να ρισκάρει κανείς με το κυβερνητικό ρεπορτάζ, η ανεκδιήγητη διοίκηση της ΕΡΤ, αποφάσισε να μην επιλέξει έναν άλλο δημοσιογράφο για την κάλυψη του θέματος -ως όφειλε-, αλλά να πάει στα σίγουρα. Και επειδή ο Γιώργος Μουρούτης θα θεωρούνταν απεργοσπασία να βγει στον αέρα ως Αθηναίος, επιλέχτηκε ο κ.Νικολαίδης που και έμπιστος είναι και δεν έχει περιορισμούς από τη δημοσιογραφική του ένωση.

Βέβαια η διοίκηση της ΕΡΤ-3 θα πρέπει να απαντήσει, γιατί δεν βρεθηκε άλλος δημοσιογράφος -από Θεσσαλονίκη που δεν απεργεί- να καλύψει το ρεπορταζ και γιατί επιλέχτηκε ο μετρ των γραφείων τύπων και manager πλέον στην ΕΡΤ.

Έτσι γιατί ο κ. Νικολαϊδης που τώρα κάνει τον έξυπνο φαίνεται πως δεν θα αναγκαστεί να δώσει ΑΣΕΠ- αν περάσει το σχέδιο Σαμαρά- για την ΝΕΡΙΤ, αλλά θα (ξανα)πάρει με μεγάλη ευκολία μία εκ των υψηλόμισθων θέσεων... Με αξιοκρατικά κριτήρια προφανώς...

Υ.Γ: Το λιγότερο αναξιοπρεπής η στάση των -πως τους είπε ο πρωθυπουργός μας;- προνομιούχων που απευθύνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους τους που δουλεύουν ασταμάτητα και είναι αγρυπνοι πάνω από 48 ώρες για να συνεχίσει να εκπέμπει και να υπάρχει η δημόσια τηλεόραση, απέναντι στην πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης. Οι προνομιούχοι είναι κάποιοι τύποι σαν τον κ. Νικολαϊδη που μάλιστα διορίστηκαν από την τωρινή κυβέρνηση. Άρα ας κόψουν την προπαγάνδα, γιατί τους καταλάβαμε.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)