to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 13.01.2022

Πολιτική

Αυταρχικός κατήφορος Πλεύρη - Παράνομη η απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης επειδή θέλουν να εφημερεύουν!

Μέτωπο με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ανοίγει ο υπουργός Υγείας, που προσέφυγε στα δικαστήρια και κατάφερε να βγάλει «παράνομη (αλλά όχι και καταχρηστική) τη σημερινή 24ωρη απεργία, στη σκιά του κυβερνητικού αλαλούμ με τη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης - Για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» κάνει λόγο ο Ανδρέας Ξανθός - Αντιδημοκρατική βρίσκει την ενέργεια του υπ. Υγείας η ΑΔΕΔΥ


Παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τη σχετική ανακοίνωση του Θ. Πλεύρη) κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.   Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης - που κίνησε τη δικαστική διαδικαία - αναφέρει ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά.

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά», λέει ο κ. Πλεύρης στην ανάρτησή του.

Είχε επικαλεστεί την... πανδημία

Ο Θάνος Πλεύρης είχε, μάλιστα, επικαλεστεί στην αγωγή του τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και την.. προστασία της δημόσιας υγείας, την ώρα που ο ίδιος και η κυβέρνηση αποφάσισαν να περιορίσουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου νοσοκομείου για να το μετατρέψουν σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε συγκεκριμένα: «Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης αποφάσισαν κλιμάκωση των αντιδράσεων μετά το άνευ προηγουμένου μπάχαλο με τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποφάσισαν να προκηρύξουν 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου) ζητώντας:

Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου:

Σφοδρά πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ

«Πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, την προσφυγή του υπουργού Υγείας.

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική "σιδηράς πυγμής" εναντίον των γιατρών του "Παίδων Πεντέλης", που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς… "ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος..."», τονίζει ο κ. Ξανθός.

Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, υπογραμμίζει «δε φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».

ΑΔΕΔΥ: Αντιδημοκρατική η ενέργεια Πλεύρη

Σε μια αντιδημοκρατική ενέργεια, ενδεικτική των ιδεολογικών του καταβολών, προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.

Προσέφυγε για να κηρύξει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που διαμαρτύρονται για τον τερματισμό των εφημεριών του Νοσοκομείου, προκειμένου να μεταβληθεί σε Εμβολιαστικό Κέντρο

Οι εργαζόμενοι μάλιστα προσφέρθηκαν να εργαστούν επιπλέον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το Εμβολιαστικό Κέντρο και την πραγματοποίηση των εφημεριών, κάτι που αρνήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Ο τερματισμός των εφημεριών, που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα άλλα δυο Παιδιατρικά Νοσοκομεία και θα θέσει σε διακινδύνευση την υγεία των παιδιών. Είναι δε ενδεικτική του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την υποβάθμισης του ΕΣΥ και την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 του Γενάρη 2022, ώρα 9:30πμ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενάντια στον αυταρχισμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)