to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 12.04.2017

Κοινωνία

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής...

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης, κίνησης εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚ) Κομοτηνής, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), η οποία κυριαρχεί στο ΕΚ, πλειοδοτεί σε ακραίες αυθαιρεσίες ενώ αντί απαντήσεων στις καταγγελίες απαντάει με ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις.


Ένα καθεστώς αδιαφάνειας, σωματεία «φαντάσματα», κι έντονη διαπλοκή, καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, πως συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είναι ο Παντελής Μαγαλιός, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας (ΔΗΣΥΕ), που προ εξαμήνου εξασφάλισε την ...έκτη συνεχόμενη θητεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση και μέλος της διοίκησης, Τάκης Μουμτζίδης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος διοίκησης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, ο Παναγιώτης Κυριακούλιας, γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, και ο Νίκος Κλεισάρης, μέλος της Παρέμβασης και διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καταγγέλλουν την υπάρχουσα διοίκηση, η οποία κατά την άποψή τους λειτουργεί παράνομα και εις βάρος των εργαζομένων, περισσότερο ως εργοδότης, παρά ως εκπρόσωπος των τελευταίων.

Οι ενστάσεις τους αφορούν κυρίως σε δύο θέματα: Πρώτον, στο καθεστώς αδιαφάνειας που το παρατηρούν σε πολλές πτυχές και, δεύτερον, στη μήνυση που έχει ασκήσει ο πρόεδρος κατά της γραμματέας Ρυίας Πατσατζή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Τάκης Μουμτζίδης εξηγεί σε τοπική ιστοσελίδα ότι η παράταξή του δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης και ζητάει αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο κακοδιοικείται από το …2001. «Είναι ένα απολίθωμα συνδικαλισμού, το έχουν κάνει μαγαζάκι τους, κι εμείς θέλουμε να το …μεταμορφώσουμε σε κέντρο δημοκρατίας». Ο ίδιος καταγγέλλει και ότι πριν από το εκλογικό συνέδριο δεν ήταν στη διάθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να προβούν στον κατάλληλο νομοτυπικό έλεγχό τους. «Ο πρόεδρος, η πλειοψηφία, και με την ανοχή της παράταξης ΔΑΚΕ όπως συνήθως, απέκρυψαν από τις παρατάξεις όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων, άρα δε μπορούσαμε να ελέγξουμε τη νομιμότητα. Τι φοβάται ο πρόεδρος και η παράταξή του και γιατί δεν το εξηγεί δημόσια;», απορεί ο κ. Μουμτζίδης.

Σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ο Πρόεδρος του ΕΚ  απάντησε με προσωπικές επιθέσεις και η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση επιμένει να ζητεί απαντήσεις «με στοιχεία και δημόσια». «Αλλιώς επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ότι το Συνέδριο είναι νόθο και προϊόν μαγειρέματος των αντιπροσώπων», επαναλαμβάνει.
 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης:

«Μετά την συνέντευξη που παραθέσαμε, για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, η ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ. με τα γνώριμα σε εμάς ψέματα, δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) και ο Πρόεδρος του ΕΚ Κομοτηνής, αντί να απαντήσει στις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες που κάναμε για τα όσα έγιναν στο τελευταίο Συνέδριο και τις απαράδεκτες και αντεργατικές πρακτικές του, επιδόθηκαν στο προσφιλές τους σπορ, τις  προσωπικές επιθέσεις και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε να ζητάμε απαντήσεις και στοιχεία δημόσια:

  • Είναι ψέματα, ότι δεν δόθηκαν στις παρατάξεις που συμμετέχουν στη Διοίκηση, τα νομιμοποιητικά έγγραφα των Σωματείων, ώστε να ελέγξουν την νομιμότητα  των αντιπροσώπων του πρόσφατου συνεδρίου του Ε.Κ. Κομοτηνής; Είναι ψέματα ότι το μόνο που έγινε, είναι η ανάγνωση των ονομάτων των αντιπροσώπων και η νομιμοποίηση τους από την πλειοψηφούσα παράταξη; Είναι ψέματα πως εκτός από εμάς και η ΔΑΣ (παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), ζήτησε την αναβολή του Συνεδρίου για τους ίδιους λόγους;

  • Είναι ψέματα, ότι επιχειρήθηκε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής δια βοής!!! και όταν μετά από τις δικές μας αντιδράσεις και καταγγελίες, έγινε με μυστική ψηφοφορία, επιχειρήθηκε να γίνει η εκλογή με πλειοψηφικό!!! σύστημα, κόντρα σε όσα ορίζει ο νόμος (Ν1264/82) αλλά και η συνδικαλιστική πρακτική σε όλη τη χώρα, με την ανοχή του Δικαστικού Αντιπροσώπου!!!, του ίδιου Δικηγόρου που έκανε δύο μήνες να πάει το πρακτικό αρχαιρεσιών στο Πρωτοδικείο .Τι θα κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος για όλα αυτά;

  • Αφού το περιβόητο σωματείο ΣΤΥΕ (Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος) είναι υπαρκτό  (αν και δεν κατορθώσαμε να το βρούμε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης), γιατί κρύβουν τα στοιχεία των αρχαιρεσιών του, τη σύνθεση του Δ.Σ., πότε έκανε εκλογές, με ποιον Δικαστικό αντιπρόσωπο, πού είναι το πρακτικό αρχαιρεσιών, το μητρώο μελών και η κατάσταση ψηφισάντων; Γιατί εκτός από τον κ. Μαγαλιό και την ομάδα του κανείς άλλος δεν τα είδε!!! Και φυσικά, περιμένουμε να δούμε τα μέλη του, μιας και είναι το μεγαλύτερο(;;) Σωματείο του Νομού, στην επόμενη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, γιατί μέχρι τώρα, στην καθημερινή  μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι για δικαιώματα και ζωή, κόντρα στα μνημόνια, την λιτότητα και την ανεργία που τσακίζει τον λαό, δεν τους είδαμε ποτέ!!!

  • Είναι ψέματα ότι ο Γραμματέας του ΕΚ εκλέγεται από το συγκεκριμένο Σωματείο, που όπως παραδέχονται «αποτελείται» από υπάλληλους κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ είναι υπάλληλος της ΔΕΗ? Είναι ψέματα ότι τα επιφανή στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥΕ εκλέγονται κάθε φορά κι από άλλο κλαδικό σωματείο? Πόσες ειδικότητες έχουν και σε πόσα σωματεία είναι μέλη?

  • Τέλος, είναι ψέματα πως ο κ. Μαγαλιός έχει μηνήσει την συνάδελφο Ρυία Πατσατζή, υπάλληλο του Ε.Κ. Κομοτηνής, εκλεγμένη πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. μετά το τελευταίο συνέδριο του Ε.Κ. (λειτουργώντας σαν τον χειρότερο εργοδότη!!!), γιατί απλά η συνάδελφος διεκδίκησε το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί κανονικά τον μισθό της!!! Κάτι που της αρνήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. αν και είχε εισπράξει το αντίστοιχο κονδύλι από τον ΟΑΕΔ!!!

Να σημειώσουμε εδώ πως είχε προηγηθεί μια περίοδος χωρίς να πληρώνεται η συνάδελφος από το Ε.Κ.  για 19 μήνες!!! (από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014) και πληρώθηκε μόνο μετά από προσφυγή στα δικαστήρια τον Μάρτιο του 2015!!!

Επειδή τα έργα και ημέρες της συγκεκριμένης Διοίκησης μπορούμε να τ’ απαριθμούμε επί ώρες, σταματάμε προς το παρόν εδώ. Και αν θεωρούν πως ότι λέμε είναι συκοφαντίες, τους προκαλούμε και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, με στοιχεία και δημόσια. Αλλιώς επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας, ότι το Συνέδριο είναι νόθο και προϊόν «μαγειρέματος» των αντιπροσώπων.

Μια υπηρεσία μπορούν να  προσφέρουν από δω και μπρος στο Εργατικό Κέντρο και στους εργαζόμενους του Νομού, οι συγκεκριμένοι κύριοι: να φύγουν. Δυστυχώς, θ’ αφήσουν πίσω τους ένα Εργατικό Κέντρο καταχρεωμένο και εξευτελισμένο, που μηνύει εργαζόμενους - συνδικαλιστές και υπερασπίζεται εργοδότες.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την αλλαγή αυτής της κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο. Για να γίνει ένα ΕΚ αγωνιστικό, διεκδικητικό, που θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)