to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 20.02.2019

Αθλητισμός

Αυτά είναι τα μονοθέσια της Formula 1 για το 2019 (φωτογραφίες)

Το 2019 είναι πλέον εδώ και η αντίστροφή μέτρηση, για την ανεπίσημη έναρξη της σεζόν της F1 όπου είναι οι παρουσιάσεις και οι χειμερινές δοκιμές, έχει ξεκινήσει.


Με τη παρουσίαση του μονοθεσίου της Ferrari στις 15 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των μονοθεσίων των «μεγάλων» για τη φετινή χρονιά, ενώ προχθές κατά την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη, παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της νεοεισερχόμενης Alfa Romeo μετά και τη συμφωνία που κλείστηκε πέρυσι με την υπάρχουσα στο πρωτάθλημα Sauber.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να βρείτε τις νέες τεχνικές προδιαγραφές όπως αποτυπώθηκαν στους κανονισμούς για τη νέα χρονια και με τις οποίες όφειλαν να συμμορφωθούν οι σχεδιαστές των φετινών μονοθεσίων.

Δείτε τις παρουσιάσεις όλων των νέων μονοθεσίων:

Ferrari: Αποκαλυπτήρια για τη νέα SF90

Έφτασε η στιγμή για την αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου και για την Ferrari. Η SF90 είναι πλέον γεγονός και στο τιμόνι της θα βρίσκονται οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρκ. Οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας πραγματοποίησαν την παρουσίαση διαδικτυακά, κατά την προσφιλή τους συνήθεια τα τελευταία χρόνια.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές του νέου μονοθεσίου, λόγω και των νέων κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ από φέτος, είναι εμφανείς, ενώ η Mission Winnow αποτελεί πλέον την βασική χορηγό της ιταλικής ομάδας. Ο CEO της Ferrari, Λούις Καμιλιέρι δήλωσε χαρακτηριστικά για την SF90:

«Το μονοθέσιο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αντανακλώντας τους νέους κανονισμούς για την φετινή σεζόν, καθώς και το ταλέντο του σχεδιαστικού τμήματος της Σκουντερία».

Το νέο μονοθέσιο της Mercedes AMG F1 αποκαλύπτεται!

Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά μετά τις συνεχείς κατακτήσεις τίτλων και με τη νέα W10 η Mercedes θέλει να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.

Με τη νέα σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 να βρίσκεται προ των πυλών, οι ομάδες παρουσιάζουν τα μονοθέσια τους για το 2019 και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Mercedes να μας αποκαλύψει τη Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+, την οποία θα οδηγούν ο πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας.

Με την W10 η Mercedes AMG F1 θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών, για έκτη συνεχόμενη χρονιά! Όπως μπορείτε να δείτε και στις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, διατηρούνται οι χρωματικοί συνδυασμοί, ωστόσο το νέο μονοθέσιο διαθέτει μία πιο φρέσκια σχεδιαστική λογική.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, όλες οι ομάδες ξεκινούν από το μηδέν τη νέα σεζόν, ωστόσο άφησε και τις αιχμές του για τις αλλαγές των κανονισμών, οι οποίες θεωρεί ότι έχουν ως στόχο να πλήξουν την κυριαρχία της ομάδας του:

«Το 2019 θα είναι μια νέα πρόκληση για όλους μας, καθώς οι κανονισμοί έχουν αλλάξει αρκετά. Ουσιαστικά πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να αποδείξουμε τι αξίζουμε εκ νέου, κόντρα  στις προσδοκίες μας και κυρίως σε αυτές των ανταγωνιστών μας. Ξεκινάμε τη σεζόν με μηδέν βαθμούς, οπότε δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο και δεν υπάρχει απολύτως κανένα προαίσθημα ή ένδειξη ότι είμαστε μπροστά.

Στην πραγματικότητα, με την αλλαγή των κανονισμών για τη νέα σεζόν, κάθε ομάδα μπορεί να κυνηγήσει την κατάκτηση του τίτλου, οπότε τους βλέπουμε όλους ως πιθανή απειλή. Θέλουμε να πάμε στη Βαρκελώνη και να συγκρίνουμε τις δικές μας προσομοιώσεις για να δούμε αν οι προβλέψεις μας βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Θα επικεντρωθούμε σε εμάς, βελτιώνοντας τις επιδόσεις μας και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας στη Μελβούρνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βολφ.

Red Bull Racing: Ιδού η νέα RB15 με κινητήρα Honda!

Το μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας διαθέτει πλέον ιαπωνική «καρδιά», με δίδυμο οδηγών τους Μαξ Φερστάπεν και Πιέρ Γκασλί.

Οι παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων για τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό κι έτσι μετά τη νέα Mercedes W10, ήρθε η σειρά για τη νέα Red Bull RB15, η οποία αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο της αυστριακή ομάδας με κινητήρα της Honda.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Honda για πρώτη φορά μετά την -όχι και τόσο πετυχημένη- επιστροφή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2015, φέτος θα εφοδιάζει με κινητήρες δύο ομάδες (Red Bull και Toro Rosso από την περσινή σεζόν).

Renault F1: Αποκάλυψη για το φετινό μονοθέσιο!

Με οδηγούς τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, η νέα Renault R.S.19 δείχνει έτοιμη για μία συναρπαστική χρονιά.

Η Renault F1 Team αποκάλυψε τα νέα της χρώματα, καθώς και το αγωνιστικό της team για τη φετινή σεζόν, το οποίο απαρτίζεται πλέον από τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε το νέο μονοθέσιο, με την ονομασία Renault R.S.19, το οποίο με αφορμή τις αλλαγές στους κανονισμούς εφοδιάζεται με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εξοπλίζεται με τον κινητήρα Renault E-Tech 19. 

Παράλληλα, η Renault F1 Team ανακοίνωσε τα πλάνα της εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Να θυμίσουμε ότι η γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε πραγματοποιεί σημαντική πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. 

Την ίδια στιγμή επενδύει σημαντικά στις τεχνικές της εγκαταστάσεις στο Enstone της M. Βρετανίας, καθώς και στο Viry-Châtillon, στη Γαλλία. Στο Enstone, η γαλλική ομάδα έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής με εξελιγμένα μηχανήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και δύο νέες μηχανές Breton, αεροδυναμικό τούνελ, εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών των κιβωτίων ταχυτήτων, ένα διευρυμένο γραφείο σχεδιασμού, καθώς και ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό δωμάτιο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 3 χρόνια στη Renault F1 Team, δήλωσε:

«Σαν ομάδα έχουμε εξελιχθεί πολύ από το 2017 και αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της διαδικασίας, αν θέλουμε να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Όταν έφτασα στην ομάδα, η υποδομή ήταν ακόμα στα σπάργανα, αλλά έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο από τότε. Θέλω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητες της ομάδας και του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό είναι να «πάρουμε κεφάλι» και να αποδίδουμε καλύτερα σε συνεχή βάση. Θέλουμε η τάση αυτή να βαίνει βελτιούμενη και να αφήσουμε τις εξελίξεις να ακολουθήσουν». 

Από την πλευρά του, ο άρτι αφιχθέντας Ντάνιελ Ρικιάρντο τόνισε: 

«Η Renault έχει μια θρυλική πορεία στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οπότε το να αποτελέσω κομμάτι του επόμενου βήματός της στη Formula 1 είναι μία πρόκληση για την οποία αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι εδώ για να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά στην πίστα και να οδηγήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ, αλλά, παράλληλα, θα ήθελα να φέρω και θετική ενέργεια στην ομάδα. Θέλω να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για όλους, ώστε να συμμετέχουν με περισσότερο ενθουσιασμό, καθώς πιστεύω ότι και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά και του χαρακτήρα μου. Σκοπεύω να καταφέρω να κάνω το κάθε μέλος της ομάδας να δουλέψει λίγο παραπάνω, να προσπαθήσει λίγο περισσότερο και να επιταχύνουν όλοι μαζί. Θέλω να γίνω καταλύτης θετικής ενέργειας».

Για να συμπληρώσει: «Ό,τι κατάφερα να μάθω μέσα στο 2018, θα μου επιτρέψει να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου το 2019. Η διαφορά είναι ότι θα γίνω πιο ώριμος. Έχω καλύτερη διαύγεια σχετικά με τους στόχους μου και σκοπεύω αυτό να το αποδείξω φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα στην πίστα. Νιώθω μια θετική πίεση και προσμονή να κάνω όμορφα πράγματα, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος». 


 

Η νέα McLaren MCL34

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε η McLaren για να παρουσιάσει το φετινό της μονοθέσιο.

H McLaren F1 Team αποκάλυψε στο Woking την MCL34 και μάλιστα ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, ενώ την ίδια στιγμή παρουσίασε το φετινό δίδυμο των οδηγών της. Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την βρετανική ομάδα στον δρόμο των επιτυχίων μετά από χρόνια, τα οποία σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν τόσο οι άνθρωποι της McLaren, όσο και οι θαυμαστές της.

Τα χρώματα της νέας MLC34 (κάτι σαν πορτοκαλί με αρκετό μπλε) θυμίζουν ολίγον από Renault παλαιότερων χρόνων, το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς η γαλλική φίρμα εφοδιάζει με κινητήρες το μονοθέσιο της McLaren από πέρσι. Παράλληλα, η αγγλική ομάδα παρουσίασε και τους νέους χορηγούς οι οποίοι θα κοσμούν το μονοθέσιο της, όπως είναι η Estrella Galicia, η Huski Chocolate, η Petrobras, καθώς και η Dell.

Το στοίχημα για την MCL34 είναι κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες-απαιτήσεις μιας ιστορικής ομάδας, μαθημένης σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η Βρετανοί δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση, οπότε όλα θα φανούν στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης, οι οποίες ξεκινούν από 18 Φεβρουαρίου.

Αυτά είναι τα χρώματα της Racing Point για το 2019

Το ροζ που είχαμε συνηθίσει από τη Force India διατηρείται και μετά την αλλαγή ονόματος της ομάδας, ενώ παρουσιάζονται και νέοι χορηγοί πάνω στο μονοθέσιο.

Η σεζόν του 2019 για τη Formula 1 είναι πιο κοντά από ποτέ και αυτές τις μέρες, οι ομάδες μας παρουσιάζουν τα νέα τους μονοθέσια. Έφτασε η στιγμή λοιπόν και για τη Racing Point, ομάδα που μέχρι πέρυσι γνωρίζαμε ως Force India. H Racing Point διατήρησε το ιδιαίτερο ροζ livery στο μονοθέσιο, όμως φέτος προστέθηκε περισσότερο μπλε, λευκό και μαύρο για να «δέσουν» τα χρώματα των νέων χορηγών. 

Ο μεγαλύτερος νέος χορηγός που μας παρουσιάζει η Racing Point είναι η Sportpesa, αφρικανική στοιχηματική εταιρεία που επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Τo logo της βρίσκεται στο εμπρός πτερύγιο, στην αεροτομή και στο μέσο του μονοθεσίου. Στέλεχος της ομάδας, είπε για τη νέα τους συνεργασία: 

«Η SportPesa είναι μια νέα, δυναμική και ταχεία αναπτυσσόμενη εταιρεία. Οι αξίες της έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις δικές μας, δηλαδή να γίνουμε μια ομάδα ικανή να φτάσει στις πάνω θέσεις της Formula 1! Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε έναν τόσο φιλόδοξο συνεργάτη όπου μας βοηθά να φτάσουμε στην αποστολή που έχουμε σαν ομάδα, να κοιτάξουμε μπροστά και να δουλέψουμε ώστε να φτάσουμε το σπορ της Formula 1 πιο κοντά σε οπαδούς όλου του κόσμου». 

Η Toro Rosso μας παρουσιάζει το αυτοκίνητό της για την επερχόμενη σεζόν και μας δίνει μια εικόνα για τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που θα δούμε φέτος σε όλα τα μονοθέσια.

H Toro Rosso είναι μια ακόμη ομάδα που μας παρουσιάζει το μονοθέσιό της για το 2019. Σε λίγες ημέρες θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» όλων των ομάδων και ήδη έχουμε πάρει μια γεύση για το πως θα είναι τα νέα αυτοκίνητα της Formula 1. Οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και την απλούστερη σχεδίαση του εμπρός πτερυγίου. 

Κατά τα λοιπά η Toro Rosso κρατά τα χρώματα ανάμεσα στο μπλε, το ασημί και το κόκκινο που είδαμε για πρώτη φορά το 2017 και ελπίζει το 2019, να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από την ένατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, που κατέκτησε το 2018. 

«Ο στόχος είναι πάντα να βελτιωνόμαστε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Αυτό το χειμώνα δουλέψαμε πολύ για να φέρουμε μεγάλες αλλαγές και ελπίζουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Αναλύσαμε όσα έπρεπε ώστε να βελτιώσουμε τα δυνατά μας σημεία και να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας» είπε ο Φρανς Τοστ, επικεφαλής της Toro Rosso. 

Αποκάλυψη για το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing!

Στην πίστα της Βαρκελώνης πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια για την Alfa Romeo C38.

Μπορεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου να πήραμε μια πρώτη γεύση από το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing για τη φετινή χρονιά, ωστόσο η επίσημη πρώτη του πραγματοποιήθηκε σήμερα με την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης. To όνομα του νέου μονοθεσίου είναι C38, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η Sauber συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα ενδότερα της ομάδας.

Σε ότι αφορά στα επίσημα χρώματα του νέου μονοθεσίου, κυριαρχούν το κόκκινο με το άσπρο όπως συνέβη και κατά την προηγούμενη σεζόν, με το κόκκινο να τονίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ και το λογότυπο της Alfa Romeo είναι μεγαλύτερο. Η νέα εποχή της Alfa Romeo Racing βρίσκει το Κίμι Ράικονεν στο τιμόνι της C38, παρέα με τον Αντόνιο Τζιοβινάτζι, με τον Φινλανδό να δηλώνει ότι η ομάδα είναι έτοιμη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πηγή πληροφοριών: Gazzetta / In Motion

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)