to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 25.01.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Αυστριακός υπ. Οικονομικών: «Να μην προκαλεί τους Έλληνες η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ εμφανίζεται ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να προκαλεί τους Έλληνες.


Ήδη, πριν από τρεις εβδομάδες, την περίοδο που κορυφωνόταν η εικοτολογία για το Grexit, ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ είχε απευθύνει νουθεσίες προς τη Γερμανία για «αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ αναφέρεται σε μια πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι με ποιόν θα σχηματίσει κυβέρνηση, τονίζει και εκτιμά ότι μάλλον θα είναι με μετριοπαθείς δυνάμεις.

Κατά την άποψή του, όταν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν καλό αυτή να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ε.Ε. «Θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό δρόμο με την Ελλάδα», τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

«Δεν είναι ούτε εύστοχο να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα», είχε επισημάνει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, απευθυνόμενος προφανώς προς την ηγεσία του αδελφού κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Επανειλημμένες «παρεμβάσεις» προς τους κοινοτικούς εταίρους, και όχι μόνο, για «μη ανάμιξη» στα εσωτερικά της Ελλάδας είχε κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος στην πλέον πρόσφατη τοποθέτησή του καταδίκαζε ως «περισσότερο από περιττή» και ως «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες», την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)