to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 01.06.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Αυστριακοί δωρίζουν στη Δ. Ελλάδα 15 ασθενοφόρα

Έμπρακτα δείχνουν την αγάπη τους προς τους Έλληνες, κι εν προκειμένω τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνοαυστριακής Φιλίας τα οποία δωρίζουν στην περιοχή συνολικά 15 ασθενοφόρα.


Ήδη η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει εκτελωνίσει το πρώτο από αυτά, εντός του επόμενου μήνα θα καταφθάσουν ακόμα δύο, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους ανθρώπους της 6ης ΥΠΕ ο πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα, ο συνολικός τους αριθμός θα φθάσει τα 15. Δεν αρκούν όμως για να καλύψουν τις ανάγκες της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο μια προσπάθεια ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ακόμα 15 ασθενοφόρων. Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Ζαμπάρας.

Αναφερόμενος αρχικά στην συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνοαυστριακής Φιλίας και την προσφορά τους σημείωσε ότι κατάφεραν ν’ ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με την Αυστρία και με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

«Υπάρχει μια καλή συνεργασία, είχαμε κάνει κι ένα ταξίδι στην Αυστρία για να δούμε πώς μπορούν κι αυτοί να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα ζητήματα της υγείας. Υπάρχει καλή πρόθεση και συνεργασία να συνεχιστεί αυτή η σχέση και να υπάρξουν κι άλλα ασθενοφόρα, κι άλλος εξοπλισμός στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας και να βρούμε όποια χαραμάδα μας δίδεται προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, μαζί με όσα κάνουμε αυτό το διάστημα: προσπάθεια ενίσχυσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, θεσμικές παρεμβάσεις για την πρωτοβάθμια, προκειμένου να ανατάξουμε το σύστημα υγείας…

Κάποια από τα  ασθενοφόρα που θα έρθουν, θα είναι 4Χ4 για δύσβατες περιοχές. Αρκετά θα δοθούν στο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες που υπάρχουν, κάποια άλλα θα πάνε στα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ η έλευσή τους. Είναι σε πάρα πολύ καλή λειτουργική κατάσταση, έχουν κι εξοπλισμό, οπότε θα βοηθήσουν συνολικά», ανέφερε ο κ. Ζαμπάρας.

Ωστόσο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ παραδέχεται ότι αυτά τα ασθενοφόρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές, ο στόλος του ΕΚΑΒ απαρχαιωμένος και οι ανάγκες ιδιαιτέρως αυξημένες. Γι’ αυτό και επισημαίνει την ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που την δίνεται μέσω του ΕΣΠΑ για ν’ αγοράσει ακόμα 15 οχήματα όπως είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι όντως πεπαλαιωμένος. Να θυμίσω ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η μοναδική περιοχή που δεν κατάφερε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013) να πάρει ασθενοφόρα για να ενισχύσει τον στόλο της. Είναι 15 ασθενοφόρα που θα θέλαμε και εμείς ως διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να μπουν στο νέο ΕΣΠΑ. Έχει γίνει μια πρώτη συμφωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να ενταχθούν και να τα προμηθευτεί το ΕΚΑΒ ώστε να αναβαθμίσει τον στόλο του.

Σε μια συνάντηση που είχε γίνει παρουσία του υπουργού Υγείας και του Περιφερειάρχη, είχε γίνει μια πρώτη συμφωνία. Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσει το ζήτημα. Για εμάς είναι παρά πολύ σημαντικό να πάρει το ΕΚΑΒ 15 καινούργια ασθενοφόρα. Αν δεν γίνει τώρα αυτό, νομίζω ότι μετά όντως θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο επίπεδο της ανανέωσης του στόλου. Εάν δεν μπουν τώρα σε αυτό το ΕΣΠΑ, πιστεύω ότι μετά θα χαθεί οριστικά αυτή η μεγάλη ευκαιρία», αναφέρει ο κ. Ζαμπάρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)