to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 05.04.2013

Διεθνή

Αυστρία: Σαφές προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών - πτώση της ακροδεξιάς

Σαφές προβάδισμα διατηρούν οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελευταίας δημοσκόπησης, ενώ σημαντική πτώση δείχνει η Ακροδεξιά.


Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για τις αυστριακές εθνικές εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου, σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, οι Σοσιαλδημοκράτες θα συγκέντρωναν ποσοστό 27%, έναντι του 29,3%, του εκλογικού τους αποτελέσματος το 2008, ενώ στη δεύτερη θέση θα βρισκόταν το συγκυβερνών Λαϊκό Κόμμα του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, με ένα 24% (26% στις εκλογές).

Τρίτο και βελτιωμένο, σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα (17,5%), αλλά πολύ χαμηλότερα από το ποσοστό του σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων χρόνων, εμφανίζεται το μεγαλύτερο από τα δύο κόμματα της αυστριακής Ακροδεξιάς και μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε (που θεωρείται η σκληρότερη έκδοση του διαβόητου πρώην αρχηγού του και στο μεταξύ εκλιπόντα Γιεργκ Χάιντερ), με ποσοστό 19%.

Βελτιωμένο εμφανίζεται στην τωρινή δημοσκόπηση και το Κόμμα των Πρασίνων, με 14%, έναντι 10,4% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008, ενώ την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το νεοϊδρυθέν, τον περασμένο φθινόπωρο, κόμμα «Ομάδα Στρόναχ», του δισεκατομμυριούχου Αυστριακού-Καναδού επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ, που κινείται μεταξύ Ακροδεξιάς και λαϊκισμού, με ένα ποσοστό 9%.

Ακολουθεί το μικρότερο κόμμα της Ακροδεξιάς, ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας με μόλις 2%, έναντι 10,7% του εκλογικού του αποτελέσματος, ενώ επίσης ένα ποσοστό 2%, αποσπά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας. Το ποσοστό του αυστριακού ΚΚ σε εθνικές εκλογές ήταν σχεδόν πάντα κάτω του 1%, όμως η εντυπωσιακή επιτυχία του στις δημοτικές εκλογές, στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστρίας, στο Γκρατς, τον περασμένο Οκτώβριο, με 20%, φέρεται να του δίνουν κάποια ώθηση και για τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)